05 Квітня 2013    джерело:     розділ: Кадр дня
В Івано-Франківську показували фільм про Квітку Цісик (фото)

Вчора, 4 квітня, в Івано-Франківську з нагоди 60-річчя з дня народження відомої співачки українського походження Квітки Цісик презентували допрем’єрний документальний фільм «Квітка. Голос в одному екземплярі».

Допрем'єрний показ одночасно відбувся у семи містах України: Києві, Львові, Одесі, Луганську, Тернополі, Чернівцях та Івано-Франківську. Документальну стрічку підготував телеканал «Інтер».

Автори фільму «Квітка. Голос у єдиному екземплярі» дослідили феномен цієї співачки. Вони спробували знайти відповідь на питання: чому протягом кількох десятиліть пісні у виконанні Квітки Цісик залишають у слухачів незабутні враження? Про Квітку Цісик у фільмі розповідають її рідні та близькі, люди, з якими вона працювала, її шанувальники.

Квітка Цісик народилася в Нью-Йорку, у родині Іванни та Володимира Цісиків, які після війни емігрували із Західної України. Квітка отримала гарну музичну освіту. У США вона стала відомою під ім'ям КейСі. Її голос знає практично кожен американець. Десятки років співачка озвучувала рекламні джингли таких відомих компаній як «Coca-Сola», «American Airlines», «McDonald's», «Ford».

Вокальні партії Квітки Цісик в рекламних оголошеннях пролунали в ефірі американських радіостанцій понад 22 мільярдів разів.

Саме вона виконала саундрек до фільму «You Light Up My Life», який у 1977 році був удостоєний премії «Оскар» за кращу пісню, але через юридичні зволікання найпрестижніша кінопремія дісталася іншій співачці.

Квітка Цісик стала популярною в Україні завдяки випуску двох альбомів із народними піснями у її виконанні, пише Репортер.

Прем‘єра фільму відбудеться вже сьогодні на телеканалі «Інтер».
















Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.