04 Квітня 2013    джерело:     розділ: Кадр дня
На Прикарпатті пройшов день кінологічної служби МВС України (фото)

2 квітня працівники міліцейської кінологічної служби відзначали своє професійне свято. До 19-ї річниці з дня створення служби кінологи підготували показові виступи для сиріт підшефної школи-інтернату.

 

 

Аби показати дітям для чого створена служба, правоохоронці влаштували незабутнє шоу.  Школярі мали змогу побачити як поводять себе тварини у тій чи іншій ситуації. Окрім пошуків зброї, наркотиків та вибухівки, собаки демонстрували циркові номери, які кінологи підготували спеціально для підшефних сиріт.

 

 

Як розповів начальник кінологічного центру Володимир Струсінський, на сьогоднішній день в області працюють 26 собак, які задіяні у пошуках вибухівки чи наркотиків та супроводжують патрульні служби. Є один собака антитерорист і слідовий пес, тобто той, якого використовують у розкритті  крадіжок.

 

 

Собака Хайка брала участь у Євро-2012. Прикарпатські пси зарекомендували себе як одні із кращих в Україні. В Харкові Хайка зайняла перше місце на кінологічному змаганні.

 

Робота служби полягає в задіянні тварин у найрізноманітніших сферах діяльності міліції. Кінологи із собаками з пошуку вибухівки здійснюють профілактичний огляд приміщень стадіону в день проведення футбольних матчів; огляд приміщень, будівель, прилеглої території, якщо надходить дзвінок щодо їх мінування; профілактичний огляд у зв'язку з приїздом персон, які охороняються.

 

 

Службові собаки з пошуку наркотичних речовин використовуються при огляді автотранспорту, у відділеннях пошти при виявленні підозрілих пакунків, при профілактичному огляді поїздів на залізничних станціях, якщо надходить повідомлення про перевезення наркотичних речовин нелегальним шляхом.

Вихованцям Угорницької школи-інтернату надзвичайно сподобався такий захід. Школярі розповіли,що це вже не перший візит кінологів до їх навчального закладу. У деяких дітей є навіть свої улюбленці серед тварин. Найбільше учням сподобалися собаки-пошуківці. Зізнаються, страшно не було ні на мить, адже пси чудово надресировані та виховані.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.