15 Січня 2013    джерело:     розділ: Кадр дня
З обласного центру Прикарпаття урочисто відправили в Чернівці новий дизель-потяг

http://www.if.gov.ua/images/news/2012/1501133.JPGРухомий склад Львівської залізниці поповнився першим за останні 15 років новим дизель-поїздом вітчизняного виробництва (ПАТ «Луганськтепловоз»).
Сьогодні його урочисто відправили з Івано-Франківська до Чернівців.
«Гарно, що ми розпочали рік з хорошої події, - зазначив, вітаючи учасників урочистостей, начальник Львівської залізниці Богдан Піх. – Потреба у таких дизель-потягах вимірюється десятками. Тільки Коломийському депо необхідно 8 потягів для заміни».
Чимало з них, за словами Богдана Піха, вже давно відпрацювали максимально встановлені терміни служби.
Новий дизель-потяг, за інформацією прес-служби Львівської залізниці, складається з трьох вагонів, розрахованих на перевезення 336 пасажирів. Конструктивна швидкість дизеля – 130 км./ год. У потязі встановлено німецьку дизель-установку, сучасну радіостанцію, його обладнано камерами спостереження, системами вентиляції повітря та обігріву, передбачено біотуалет.
«Це фантастика, яка нарешті прибула на Івано-Франківщину і поїде в Чернівці! – поділився враженнями після огляду потяга голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк. – Нехай цей потяг символізує добро, яке буде кожного дня приїжджати до Чернівецької області!» Разом з побажаннями Михайло Вишиванюк висловив вдячність керівництву Львівської залізниці за плідну співпрацю на теренах області, завдяки якій вдалося капітально відремонтувати всі залізничні вокзали.
«Цей потяг дасть можливість нашим людям в комфортних‚ гарних‚ європейських, сучасних умовах долати шлях, - наголосив у свою чергу голова Чернівецької облдержадміністрації Михайло Папієв, з яким під час проведення урочистостей в Івано-Франківську було встановлено телевізійний зв’язок. - Наші друзі, колеги зможуть приїжджати до нас, брати участь в наших подіях. Ми завжди з радістю приймаємо сусідів!»
Щоб посприяти подальшому оновленню рухомого складу Львівської залізниці, голови Івано-Франківської та Чернівецької облдержадміністрацій висловили наміри звернутися з пропозиціями до Кабінету Міністрів про виділення у 2013 році на ці потреби 388 млн. грн.



Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.