31 Травня 2011    джерело:     розділ: Культура
У Калуші встановили рекорд

27 травня у Калуші Івано-Франківської області встановлено рекорд України з наймасовішого одночасного виконання поставленої композиції віденського вальсу, яке присвячене останньому шкільному дзвонику. 1600 калушан танцювали під музику Євгена Доги із кінофільму «Мій лагідний та ніжний звір». Вальсували не хаотично: хореографи поставили танцювальну композицію - за їхніми словами, просту, доступну для людей, котрі досі ніколи не танцювали, але ефектну.

Ідея рекорду належала директору професійної студії спортивно-бального танцю «Данс Студіо» Юрію Косовичу. Разом з Павлом Яциком, одним із хореографів «Данс Студіо», вони упродовж майже 6 тижнів проводили майстер-класи для бажаючих взяти участь у встановленні рекорду. Оскільки дійство присвячувалося останньому шкільному дзвонику, основними його учасниками стали школярі. «Спочатку більшість школярів не мала бажання танцювати саме вальс. Але з часом вони прониклися мелодією, їм сподобалося танцювати у парах. Для багатьох, до речі, це було вперше. І тоді почалася вже серйозна робота над проектом,» - розказав Юрій Косович. Попервах організатори рекорду планували, що вальсуватимуть 1500 калушан. Але ця ідея настільки сподобалася містянам, що встановлювати рекорд їх прийшло вже 1600.

Трихвилинний танець закінчився видовищним запуском тисячі повітряних кульок у небо. До речі, цього ж дня, 27 травня, калушани святкували День міста.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.