24 Липня 2008    джерело:     розділ: Суспільство
Нова акцизна марка унеможливлює її підробки

- Марка акцизного збору нового зразка захистить і споживача і виробника від фальсифікату. Адже це дасть змогу покінчити з підпільними алкоцехами, які виготовляють сурогат небезпечний для здоров`я. Тобто таке нововведення в економічних інтересах вигідне і для товаровиробника і для держави, - зазначив під час зустрічі з місцевими товаровиробниками заступник голови ДПА в Івано-Франківській області Михайло Негрич.

З 1 серпня в Україні згідно з рішенням уряду запроваджують марки акцизного збору нового зразка для алкогольних напоїв. Власне, обговорити механізм переходу на нові марки сьогодні за “круглим столом” зібралися податківці та два товаровиробники регіону: ТзОВ “Станіславська компанія” й Обласне державне об’єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості.

Участь у засіданні взяли заступник голови ДПА в області Михайло Негрич, начальник Департаменту САТ ДПА в області Світлана Селепій, начальник відділу акцизного збору ДПІ в м. Івано-Франківська Марія Кучіна, начальник відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в області Михайло Королик, а також представники місцевих ЗМІ.

Нові марки, зазначалося на засіданні, матимуть не лише новий покращений дизайн, а й надійний голографічний захист з прихованими спектральними метками. Відтак під час зустрічі обидві сторони дійшли спільної думки: введення нових марок акцизного збору допоможе в боротьбі з незаконним виробництвом та обігом алкогольних напоїв, виготовленням та продажем фальсифікованої продукції, а також підвищить ефективність державного контролю за виробництвом й обігом алкогольних напоїв та збільшити надходження платежів до бюджетів.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.