ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Фронт змін
Фронт змін "прочищує вухо влади"


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


На Прикарпатті викрили чоловіків, які постачали наркотики ув'язненим

16.11.2022
12:03
Кримінал

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури викрито та припинено діяльність злочинної групи на чолі з так званим «кримінальним авторитетом» в установі виконання покарань.
Організатору групи повідомлено про підозру у встановленні та поширенні злочинного впливу, організації збуту наркотиків (ч. 2 ст. 255-1, ч. 3 ст. 307 КК України), його спільникам – у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні, пересиланні та збуті наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (ч.1,2,3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, організатор - 37-річний чоловік, перебуваючи під вартою, налагодив схему постачання наркотичних засобів та психотропних речовин у місце несвободи. До наркотрафіку він залучив кількох спільників, троє з яких перебувають на волі. Так званий «кримінальний авторитет» особисто контролював усі процеси, «логістику» постачання наркотиків та сам розподіляв заборонені речовини серед ув’язнених.

В ході розслідування задокументовано факти передачі ув’язненим «наркопосилок» із особливо небезпечним наркотичним засобом – канабіс, психотропною речовиною, обіг якої обмежено – амфетамін, наркотичним засобом, обіг якого обмежено - метадон та таблетки «Субітекс».

Під час санкціонованих обшуків у камерах установи виконання покарань та за адресами проживання учасників злочинної групи вилучено мобільні телефони, «чорнові» записи та наркотичні засоби.

Наразі чотирьом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів іншим особам.

Заходи з викриття прокурори провели спільно із працівниками управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області ДСР НП України, оперативним відділом ДУ «Івано-Франківська установа виконання покарань №12» (СІЗО) із залученням співробітників СБУ в Івано-Франківській області.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції в області. Зловмисникам загрожує покарання у виді позбавлення волі до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження