ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Програма
Програма "Доступне житло"(2011)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


У Калуській громаді пройде масштабна декомунізація

12.05.2022
9:36
Суспільство
10 травня у Калуші відбулося засідання робочої групи щодо визначення переліку вулиць, які підлягають перейменуванню.

Цій зустрічі передувала велика робота з вивчення назв топонімів всіх населених пунктів нашої Калуської громади. Працювали і фахівці – історики та краєзнавці, депутати міської ради, активісти громади, йдеться на сайті Калуської міської ради.

“Керувалися критеріями, зокрема: історія походження назви, її приуроченість, а якщо йдеться про особистість – то бралися до уваги її прижиттєві принципи, ставлення до України та особистий внесок в її розвиток. Головне завдання, яке поставлено було перед робочою групою, чітко сформульоване в самій її назві”, – кажуть у міськраді.

Учасники обговорили всі пропозиції від учасників засідання та визначилися з переліком назв вулиць, які, на консолідовану думку робочої групи, першочергово підлягають перейменуванню.

Це 10 назв у місті Калуші: Глінки, Дружби, Іскри, Ломоносова, Менделєєва, Рилєєва, Пушкіна, Чайковського, Черняховського, Чехова. А в сільських населених пунктах відповідно: Боднарів – Гагаріна, Правди, Травнева; Вістова – 9 травня; Мислів – Дружби, Ковпака; Пійло – Ковпака, Семанишина; Ріп’янка – 1 травня; Студінка – Гастелло, Мічуріна, Севастопольська; Тужилів – 9 травня.

Весь перелік вулиць згідно з протоколом засідання робоча група передасть до профільної комісії міської ради з рекомендацією їх перейменування.

Щодо нових назв – то слід зазначити, що це буде відбуватися у відповідності до чинного законодавства. В першу чергу йдеться про Закон України «Про присвоєння юридичним особам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат історичних подій», Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні», які передбачають у таких випадках прийняття рішень після громадського обговорення кожного конкретного випадку.

“А ще до участі в процесі перейменування вулиць пообіцяли дочекатися наших бійців з фронту, які дуже хочуть сказати свою вагому думку. Тим часом з пропозиціями щодо перейменування вулиць наші мешканці вже висловлюються. Створюють відповідні петиції, діляться думками в соціальних мережах. Усі вони заслуговують на увагу і будуть зібрані та подані для обговорення і прийняття рішень”, – додають у міській раді.

Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження