ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Програма
Програма "Доступне житло"(2011)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Франківські медики виконали складну високотехнологічну операцію на підшлунковій залозі

24.02.2021
14:34
Всі новини
Медики Івано-Франківської міської клінічної лікарні № 1 провели складну високотехнологічну операцію Фрея на підшлунковій залозі.
Про це йдеться у повідомленні пресслужби Івано-Франківського національного медичного університету.

Оперувала бригада у складі завідувача кафедри хірургії № 1 Івано-Франківського національного медичного університету професора Сергія Василюка, професора Андрія Гуцуляка, доцента Олександра Пруднікова, завідувача відділення анестезіології і інтенсивної терапії лікарні Любомира Боднарука та лікаря-інтерна Михайла Тиводара.

"Лікарі мали справу з хронічним калькульозним панкреатитом — тяжким захворюванням, яке призводить до інвалідності. Фактично, людина приречена все життя ретельно зважати на дотримання дієти. Будь-яке відхилення від неї спричиняє тяжкі больові напади, які дуже складно ліквідувати комплексом медикаментозної терапії. Елементарні фізичні навантаження також провокують ці напади. Якісне життя людини стає неможливим без проведення операційного втручання", - йдеться у повідомленні пресслужби медичного університету.

Операція названа на честь хірурга-панкреатолога зі США Чарльза Фредеріка Фрея. Це - один з варіантів складної високотехнологічної операції, при якій видаляється частина голівки підшлункової залози, яка містить змінені тканини. Це і спричиняло напади сильного болю у пацієнта, які змушували його постійно вживати знеболювальні препарати.

Згідно з повідомленням пресслужби ІФНМУ, хірургічне лікування пацієнтів з хронічним панкреатитом є одним з найскладніших завдань. Воно вимагає поєднання хірургічної майстерності всіх членів операційної бригади та наявності спеціального обладнання. Його в останні роки зміг закупити генеральний директор лікарні Тарас Василик. Це, зокрема, апарат LigaSure та ультразвуковий скальпель.

"Нашим хірургам вдалося зберегти дванадцятипалу кишку і не порушити фізіологічного руху їжі в шлунково-кишковому тракті. Операція пройшла успішно, і згодом пацієнта виписали зі стаціонару", - йдеться у повідомленні.

Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження