ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Різдво в Івано-Франківську(2012 р.)
Різдво в Івано-Франківську(2012 р.)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Прикарпатські громади розробляють концепцію просторового розвитку

09.09.2020
13:00
Всі новини
Шість ОТГ Івано-Франківщини, зокрема, Брошнів-Осадська, Вигодська, Витвицька, Дубівська, Долинська та Спаська розпочали розробку субрегіональної концепції просторового розвитку. Ініціативу втілюють завдяки перемозі у проєкті «SPACES», який розробила платформа CANactions School. Документ стане поштовхом до соціально-економічного розвитку територій, а також сприятиме формуванню якісної мережі надання публічних послуг.

Про це сказав виконавчий директор Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття Ігор Мельничук.

За його словами, розробка концепції є інноваційною діяльністю, а прикарпатські громади єдині в Україні, що напрацьовують стратегічний документ.

«Шість наших ОТГ отримали право розробити концепцію, здобувши перемогу у всеукраїнському конкурсі, участь в котрому взяли громади з 18 областей України. Прикарпатські ОТГ стали єдиним суб’єктом висування та розглядаються як спільна локально-економічна територія. Чому конкурсна комісія обрала саме наш кущ? Ними враховано ряд факторів: найперше, прикарпатські ОТГ мають спільні межі. По друге, територія цих громад є моноетнічним субрегіоном. При розробці документа враховують культурні, інфраструктурні, туристичні, а також економічні можливості громад», – сказав він.

Ігор Мельничук відзначив, що концепцію напрацьовуватимуть у чотири етапи, а роботу над створенням самого документа завершать до кінця року. «Вчора у Вигоді розпочався перший етап – навчально-практична частина. Участь в ньому взяли як представники громад, так і столичні фахівці з міського та урбаністичного планування, дизайнери, соціологи, картографи. Долучились до практикуму в онлайн-режимі й архітектори зі США, а також міський планувальник зі швейцарського Цюриха Урс Томан. Упродовж заходу ми працювали над створенням спільного макету територій, вчились працювати із спеціалізованим програмним забезпеченням, досліджували локації, визначали сильні сторони громад. Комбінована робота різних цільових груп дасть нове бачення економічного росту субрегіону», – сказав експерт.

Ігор Мельничук підкреслив, що основний акцент стратегічного документа здійснюється на місцевому економічному розвитку та міжмуніципальному співробітництві.  

«Прикарпатські громади мають спільний потенціал для здійснення деревообробної галузі, розвитку медичного і рекреаційного туризму,  еко-фермерства, виготовлення їжі тощо. Окрім того, на основі концепції розроблятимуться й логістичні маршрути до закладів, в яких надаються послуги», – сказав Ігор Мельничук.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження