ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Відкриття обласного дозвільного центру
Відкриття обласного дозвільного центру


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Туристичний бум у Карпатах спричинив потребу у збільшенні кількість готелів

02.09.2020
7:41
Всі новини
На Прикарпатті, у Верховинському районі, фіксують туристичний бум. Як порівняти з серпнем 2019 року, туристів приїхало удвічі більше.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це представникам ЗМІ у Верховині розповів голова Верховинської РДА Василь Бровчук.

"Станом на 28 серпня туристів у нас дуже багато. У порівнянні з серпнем минулого року, туристів сьогодні удвічі більше. Так, на ці вихідні важко в нас було знайти вільні садиби. Тому вже будемо думати про збільшення їхньої мережі та залучення інвесторів, які б долучились до зведення невеликих хостелів та готелів для туристів", – повідомив  Бровчук.

На його думку, такий туристичний бум на Верховинщині зумовлений тим, що через коронавірус більшість людей вирішили відпочивати в Україні, а не за кордоном. Не менш важливий і той факт, каже посадовець, що в районі майже всі дороги відремонтовані й у гарному стані.

"Цього року у нас зроблено багато якісних доріг і це впливає на розвиток туризму. Водночас до розвитку галузі активно долучаються не лише посадовці, але й молодіжні та громадські організації. На Верховинщині нині відпочивають гості і з Україні, і з інших країн. Цінова політика прийнятна. Люди хочуть їхати, відпочивати, а господарі приватних садиб стараються, щоб для людей було зручно, якісно і смачно", – зазначив Бровчук.

Він зауважив, що серед найбільш улюблених туристичних локацій Верховинщини гості називають вершини Чорногори та Чорний Черемош, де організовують рафтинг. Не меншу цікавість виявляють до релігійних храмів, зведених ще у 18 столітті, та до високогірних полонин, де виробляють сир та гуцульську бринзу так, як це робили предки кілька століть поспіль. У Верховинському районі налічують близько 60 високогірних полонин.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження