ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Відкриття обласного дозвільного центру
Відкриття обласного дозвільного центру


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


В Івано-Франківську стартував перший етап унікального проекту інклюзивного навчання Pixels on Tour E

26.02.2019
8:12
Всі новини

У Івано-Франківському Коледжі Університету Короля Данила стартував перший етап проекту Pixels on Tour Erasmus+, учасниками якого стали, окрім нашого міста, Португалія, Франція, Італія та Польща.

Особливістю проекту є реалізація інклюзивного навчання через різноманітні засоби мистецтва. Питання інклюзії варто розглядати не тільки в аспекті створення доступного освітнього середовища для дітей з особливими освітніми потребами. Насамперед, інклюзивна освіта в широкому сенсі передбачає створення рівних можливостей для всіх категорій дітей і в Україні, і поза її межами.

Мета відповідного проекту – особливо актуальна зараз, оскільки в закладах освіти навчаються діти з різними культурними та мовними відмінностями, з власними потребами та можливостями. Хтось переїхав через роботу батьків, когось змусили військові дії, а хтось просто обрав для життя місце, де почуває себе комфортніше. Жоден з них не повинен відчувати себе іншим – це основне завдання інклюзії. Тому ініціатори проекту замислилися над тим, як покращити і пришвидшити інклюзію та чи зможе з цим впоратися мистецтво.

Успішно пройшовши навчання в м. Гренобль (Франція), викладачі активно впроваджують здобуті знання у роботі з дітьми різних вікових категорій. Перевагою проекту є вивчення індивідуальних особливостей дітей, виявлення їх творчих талантів, спрямування їхньої уваги на роботу в групах, тобто забезпечення потреб студентів з повагою до їхніх здібностей та можливостей.

«Перший етап проекту пов'язаний з груповою роботою. Групи дітей в кількості трьох осіб першим завданням мають створити фотографію того, що їх вразило чи особливо запам’яталося в Івано-Франківську – місті, яке прихистило приїжджих і для багатьох стало другою домівкою. Що цікаво, кожній фотографії студенти мають дати назву та описати, які відчуття у них були в момент фотографування, що на них впливало, які емоції були опісля. Весь процес буде методично описаний експертами, до того ж кожною з країн-учасниць», – розповіла директор Коледжу Університету Короля Данила Інна Варварук.


Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження