ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Відкриття обласного дозвільного центру
Відкриття обласного дозвільного центру


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Лікарі-інтерни ІФНМУ перемогли на всеукраїнському конкурсі зі стоматології

16.02.2019
9:54
Суспільство

В Полтаві відбувся ХX Всеукраїнський конкурс серед лікарів-стоматологів «Шлях у світ майстерності». Команда Івано-Франківського національного медичного університету здобула перемогу.

Команда ІФНМУ складалась з двох лікарів-інтернів першого року навчання. Андрій Савчук виконував обов’язки лікаря, його асистентом була Вікторія Ломага. Конкурсантів готував і супроводжував у Полтаві доцент кафедри стоматології післядипломної освіти Степан Андрійців, інформує прес-служба ІФНМУ.

За умовами конкурсу учасникам запропонували виконати реставрацію двох каріозних порожнин 3-4 класів за Блеком з використанням фотополімерних матеріалів при умові роботи з кофедармом. Виконувалася робота впродовж трьох годин. Після виконання журі відразу ж розглядало роботу.

«Це був практичний конкурс, участь брали шість команд з різних українських університетів, — розповідає Вікторія Ломага. — Ми працювали з пацієнтом, якого надали організатори, тому не знали наперед, що саме нас чекає. Нам випала доволі складна клінічна ситуація, для досягнення доброго ефекту треба було працювати одразу з чотирма зубами, тому журі дало нам чотири години».

«У пацієнта були скарги на естетичний ефект, — продовжує Андрій Савчук. — Це був і сірий зуб, і старі пломби, просто катастрофічна гігієна ротової порожнини. Ми виконали відновлення поверхні зубів за допомогою композитного матеріалу, фактично це була художня реставрація».

Журі високо оцінило роботу франківських інтернів. Особливо відзначили чудовий естетичний результат.

Наставник переможців доцент Степан Андрійців готує інтернів на цей конкурс вже п’ять років поспіль. Минулого року двоє франківських інтернів-стоматологів зайняли в Полтаві друге місце. У 2015 році було також призове місце, хоча Андрійців уже був мобілізований у Збройні сили України та брав участь в АТО.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження