ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Відкриття обласного дозвільного центру
Відкриття обласного дозвільного центру


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


«Івано-Франківськгаз»: Якість газу на Прикарпатті перевищує вимоги держстандарту

26.11.2018
14:23
Всі новини

Природний газ,  який споживають мешканці Івано-Франківщини  відповідає усім вимогам держстандарту.

Про це повідомили в ПАТ «Івано-Франківськгаз».

«Основний показник якості газу – теплота згоряння (калорійність), на території Прикарпаття змінюється в межах 9351-7806 ккал/м3, тобто є вищим, ніж передбачено нормою», - кажуть на підприємстві.

До мешканців Прикарпаття газ надходить із декількох джерел: вітчизняної газовидобувної компанії «Укргазвидобування» та із магістральних газопроводів «Укртрансгазу». Калорійність газу цих компаній відрізняється, але відповідає діючому стандарту.

За інформацією АТ «Укртрансгаз», імпортний газ має стабільний склад, а параметри газу українського видобутку змінюються залежно від родовища.

ПАТ «Івано-Франківськгаз» щомісяця на своєму сайті оприлюднює інформацію про фізико-хімічні показники газу на 37 маршрутах його проходження.

«Що стосується чуток про можливість додавання азоту в природний газ, то такі операції  економічно недоцільні. Азот коштує значно дорожче природного газу. До того ж для запуску в газотранспортну систему сторонніх газів необхідно габаритне та потужне устаткування, яке неможливо не помітити з боку», - пояснює технічний директор ПАТ «Івано-Франківськгаз» Ігор Височанський.

Окрім того, газорозподільна система є герметичною і втручання в її роботу є вибухонебезпечне.

«Нарікання споживачів на «неякісне горіння», зазвичай пов’язане з появою червоних язиків на полум’ї, що насправді свідчить  не про погану якість газу, а його неповне згорання. Щоб цього уникнути, потрібно регулярно проводити техогляд та забезпечувати повітрообмін в помешканні», - кажуть газовики.

Наприклад, мало хто звертає увагу на те, що термін експлуатації котлів становить 10 років. Після цього їх потрібно або міняти, або проводити капітальний ремонт. Так і з іншими приладами, адже з часом якість роботи будь-якої техніки погіршується.

Споживачі, які сумніваються у якості газу, який надходить до їхніх осель, можуть самостійно замовити проведення додаткового аналізу газу, в тому числі у незалежній лабораторії.

Перевірка буде здійснена у місті протягом 2-ох днів, і в сільській місцевості – 5-ти. Відповідно до Кодексу ГРМ, якщо показники відповідають нормам, оплачувати такий аналіз буде споживач, якщо ні - постачальник газу.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження