ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Фронт змін
Фронт змін "прочищує вухо влади"


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Прикарпатка відсудила у своєї невістки моральну шкоду за зламане ребро і душевні страждання

23.11.2018
9:39
Всі новини

Мешканка селища Битків Надвірнянського району заплатить штраф за те, що жбурнула молотком у свекруху і зламала їй ребро. А за пережитий стрес має відшкодувати потерпілій 2,5 тисячі гривень.

Надвірнянський районний суд виніс вирок жінці за ч. 2 ст. 125 КК України – легкі тілесні ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров’я потерпілої. Цю справу суд розглядав більш як рік.

Як йдеться у вироку суду, у жовтні минулого року після сварки невістка кинула у свекруху каменем і влучила їй у руку. Відтак схопила молоток вагою 7-8 кг з металевим відбійником та жбурнула їй у спину. Відповідно до висновку експертизи, потерпіла від каменя отримала забій кисті, а від молотка – перелом ребра, пише курс.

Жінки живуть у сусідстві. В обвинуваченої невістки на подвір'ї ремонтували паркан. Робочі розмішувати цемент, і, як вони розповіли у суді, потерпіла свекруха та її чоловік вийшли на подвір'я і почали сваритися, що вони нищать траву. У цей час зі свого будинку вийшла обвинувачена і між жінками почалася сварка.

Обвинувачена у суді свою вину визнала частково. Розповіла, що свекруха перша розпочала сварку, відтак вдарила її граблями. Тому жінка хотіла захиститися і кинула у свекруху камінь, а потім і молоток. Обвинувачена  сказала, що шкодує про вчинене та щиро розкаюється. Просила суд врахувати, що вона оборонялася, а її дії були викликані неправомірною поведінкою потерпілої.

Потерпіла свекруха просила суд стягнути з її невістки 10 тисяч гривень моральної шкоди, яку обґрунтувала "душевними переживаннями з приводу неправомірних дій обвинуваченої, болем та пережитим стресом".

Суд  допитав чотирьох свідків, серед них і чоловіки обвинуваченої та потерпілої. Після того ухвалив визнати обвинувачену винуватою у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 125 КК України та призначив покарання у виді 1360 гривень  штрафу. Цивільний позов суд задовольнив частково – стягнув на користь потерпілої 2500 гривень завданої моральної шкоди.

 



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження