ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Відкриття обласного дозвільного центру
Відкриття обласного дозвільного центру


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


ІФНТУНГ співпрацюватиме із китайським університетом нафтохімічних технологій

13.09.2018
12:53
Всі новини
Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу 12 вересня відвідала делегація з Китайської Народної Республіки, а саме з Університету нафтохімічних технологій провінції Гуандун (Guangdong University of Petrochemical Technology).

Основна мета візиту делегації з КНР — підписання меморандуму про співпрацю між закладами вищої освіти, налагодження тісних контактів між обома сторонами та впровадження нових форм співпраці. Тож сьогодні в урочистій обстановці відбулось підписання офіційного документу про співпрацю між ІФНТУНГ (ректор, проф. Євстахій Крижанівський) та Університетом нафтохімічних технологій провінції Гуандун (віце-президент, проф. Чжоу Руїн (Zhou Rujin ).

Сторони домовилися співпрацювати за різними напрямами: навчальним, науковим, інноваційним. Зокрема, передбачається обмін навчальними програмами, проведення спільних науково-методичних конференцій, обмін лекціями від кращих викладачів, організація конференцій з провідними науковцями та викладачами для студентів та аспірантів обох університетів. Важливим напрямом співпраці є також проведення спільних наукових досліджень та публікація наукових статей, налагодження обмінів аспірантами і докторантами, спільна реалізація проектів, сприяння поширенню інформації, що представляє взаємний інтерес у дослідженнях, нових розробках, публікаціях та інших матеріалах. Документом також передбачається спільне проведення заходів, спрямованих на розширення обсягів впровадження результатів фундаментальних, дослідницьких і прикладних досліджень та комерціалізації результатів наукових досліджень тощо.

Після підписання договору та активного обговорення сторони обмінялися думками щодо можливостей і перспектив подальшого зміцнення двостороннього співробітництва в різних сферах, що становлять взаємний інтерес та окреслили подальші дії щодо перенесення досягнутих домовленостей у практичну площину.

Підписанню меморандуму передувало ознайомлення із освітніми закладами. Загальну інформація про ІФНТУНГ, його історію, структуру, міжнародну діяльність представив директор центру міжнародного співробітництва Артур Воронич. У свою чергу, директор центру міжнародної освіти Zhang Changming розповів про особливості навчання в Університеті нафтохімічних технологій, ознайомив з його структурою та освітнім і науковим потенціалом.

У рамках візиту гостям з Піднебесної провели цікаву екскурсію геологічним музеєм, науковим містечком «Нова енергія», де вони мали можливість подивися на «Тесла шоу», а також відвідали  навчальну науково-дослідну лабораторію апаратно-програмних засобів фірми «Siemens», кафедру нафтогазового обладнання, спортивний комплекс.

Зазначимо, що ІФНТУНГ активно працює над розширенням кордонів співпраці з іноземними партнерами, зокрема й освітніми установами КНР. Так, нещодавно було підписано меморандум про співпрацю з Китайською асоціацією міжнародних обмінів. Також цьогоріч проректор з науково-педагогічної роботи, до компетенції якого належить міжнародна діяльність ІФНТУНГ, проф. М. Карпаш  взяв участь у  Міжнародній конференції з пошуку талантів та проектів , яка проходила у місті Нінбо провінції Чжецзян. Ці заходи перш за все спрямовані на встановлення контактів із китайськими навчальними, освітніми, дослідними та бізнес-установами, адже на сьогодні така співпраця набула нової якості та, з огляду на зацікавленість у співпраці з ІФНТУНГ за різними напрямами, зростатиме і надалі.

 



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження