ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Відкриття новорічної ялинки(19.12.2011)
Відкриття новорічної ялинки(19.12.2011)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


У Крилосі просто неба прозвучить опера-реквієм «IYOV»

13.08.2018
18:21
Суспільство
25 серпня о 17-ій годині з нагоди святкування Дня незалежності України в національному заповіднику «Давній Галич» на Крилоській горі відбудеться духовно-мистецький проект «Вірую».

Вперше опера-реквієм «IYOV» формації Nova Opera прозвучить просто неба в Крилосі, своїм неймовірним голосом шанувальників якісної української музики потішать Ніна Матвієнко, Наталка Половинка та Юлія Тарасович з музичним проектом «Радуйся», поціновувачам класики – звук від академічного симфонічного оркестру Івано-Франківської філармонії імені Іри Маланюк. Класичні твори та українські мотиви зазвучать по-новому, адже Ірина Рябчун виконає їх на унікальному інструменті – карильйоні.

Місце проведення проекту обрано не випадково – впродовж XII–XIV століть Крилос був центром Галицько-Волинського князівства. Нині тисячі прочан із вірою в серці приходять у пошуках духовного відновлення в храм на горі. Церква впродовж століть об'єднувала українців, завжди була, є і буде символом незламної віри та натхнення на нові добрі звершення.

На подвір’ї церкви Успіння Пресвятої Богородиці прозвучить нова опера-реквієм «IYOV», що створена за книгою Йова зі Старого Заповіту та з використанням латинських сакральних текстів. Її написано в синтетичному жанрі, що вперше в історії світової музики поєднав у собі оперу, реквієм та ораторію. Книга Йова – не лише розповідь про життя біблійного героя. Це історія людського відчаю, жертовності та пошуку себе. Пронизлива історія про страждання, що перетворюється на оду життю. Цей твір особливо актуальний в сучасних українських реаліях, адже безмежна віра Йова не лише дарує надію, а й повертає все втрачене під час випробувань.

Довідково

«IYOV» – опера-реквієм для препарованого рояля, ударних, віолончелі та солістів. Режисер: Влад Троїцький. Композитори: Роман Григорів, Ілля Разумейко. «IYOV» вперше було представлено на головній сцені фестивалю сучасного мистецтва ГогольFest у вересні 2015 року. Упродовж 2015 року оперу «IYOV» презентували в Китаї, Австрії та США. У 2016 році оновлену версію опери неодноразово виконували в Данії, Україні та Польщі. У 2017 «IYOV» було виконано у Віденській філармонії, а також Македонській національній опері.

У січні 2018 року «IYOV» з успіхом 5 разів виконали на фестивалі сучасної опери PROTOTYPE у Нью-Йорку. Член Американської асоціації театральних критиків Adrian Dimanlig відзначив, що «найбільш несподіваною та креативною прем’єрою фестивалю стала опера «IYOV». Повернення найуспішнішої постановки формації Nova Opera на українську сцену відбулося 6 квітня 2018 року на страсну п’ятницю у Національній опері України.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження