ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Програма
Програма "Доступне житло"(2011)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


У Долинському районі з’явиться ще одна об’єднана громада

13.08.2018
14:45
Всі новини

Рішеннями Вигодської селищної, Вишівської і Старомізунської сільських рад поставлена крапка у тривалому процесі утворення Вигодської громади. Спільними зусиллями активних мешканців, сільських голів та депутатів рад, представників Івано-Франківського ЦРМС, створеного за підтримки Програми "U-LEAD з Європою", на Прикарпатті стало на одну об’єднану громаду більше.

"На сьогодні всі суб’єкти об’єднання прийняли відповідні рішення та подали документи на отримання висновку Івано-Франківської ОДА. Процес утворення ОТГ знаходиться на завершальній стадії. Тож у Долинському районі вже незабаром з’явиться ще одна об’єднана територіальна громада",  каже радник з питань децентралізації Івано-Франківського ЦРМС Максим Чопей, який супроводжував процес об’єднання.

Ця громада вже сьогодні демонструє високу економічну активність і запроваджує цікаві туристичні проекти. Своїми туристичними атракціями та рекреаційними можливостями відоме як саме селище Вигода, яке стане адміністративним центром об’єднаної громади, так і села, які увійдуть до складу громади.

"Бюджет громади в умовах об’єднання складе понад 46 млн грн лише в розрізі власних доходів, а освітня і медична субвенції, базова дотація та субвенція на розвиток інфраструктури дадуть можливість сформувати достатній бюджет для забезпечення розвитку та добробуту цих територій. Також громада отримає ПДФО у розмірі 27 млн грн", – зазначає директор Івано-Франківського центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Панасюк.

Успішні ж приклади 23 прикарпатських ОТГ додають будь-яким теоретичним розрахункам ваги та переконливості. А багата ресурсна база цих територій забезпечить потенціал для їх розвитку в умовах розширених повноважень місцевої влади.

 



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження