ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Програма
Програма "Доступне житло"(2011)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


У Франківську капітально відремонтують вулицю Мазепи

14.06.2018
15:50
Всі новини

Вулиця Мазепи в Івано-Франківську отримає нове життя. Історичну частину встелять гранітною плиткою кількох видів, встановлять нові вуличні меблі та зроблять освітлення. На перехресті з вулицею Романа Гурика облаштують нове кільце, а кільце на перехресті Набережна – Довженка – Мазепи – Крихівецька зроблять безпечним.

Про проект капітального ремонту вулиці Мазепи розповів директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак, пише курс.

"Після вулиці Тринітарської, Станіславської, Лесі Українки ми зрозуміли, яким чином мають виглядати вулички у центрі міста. Вони мають бути максимально пристосовані у першу чергу для пішоходів і бути зручними для автомобілістів. Потрібно чітко визначити місця для паркування, додати озеленення, додати гарного освітлення і відповідно зремонтоване покриття", – сказав Смушак.

В історичній частині вулиці від Гурика до Бельведерської збережуть старі бордюри. Їх витягнуть, відшліфують та повернуть на місце. 

Ця ділянка буде вимощена гранітною плиткою кількох видів, щоб відділити сервісні зони від інших. Будуть нові дерева, лавочки, урни, освітлення. Вперше у місті буде зроблено водовідведення: всі стоки з ринв пустять під землю.

"Вся плитка тільки гранітна. Ми більше не будемо використовувати цементну плитку в центрі міста".

Кільце на перехресті вулиць Мазепи – Крихівецька – Довженка – Набережна, на яке за останній місяць вилетіли три автомобілі, зроблять безпечним.

"Там будуть направляючі острівці, як на вулиці Привокзальній. Вони спрямовуватимуть автомобілістів, водії гальмуватимуть швидше, за метрів 40-50", – пояснює Смушак.

Окрім того, проектом реконструкції передбачено з'єднанання велодоріжок, які є на вулицях Набережній, Мазепи, Довженка.  

Очікувана варість капітального ремонту вулиці Мазепи – 59 мільйонів гривень. Планується, що на ремонт вулиці Мазепи провудуть кілька тендерів. Вони будуть міжнародними.

"Об’єкт великий, перехідний, на кілька років, тому потрібно враховувати інфляцію. Якщо два роки тому, коли ми проводили тендер на Мазепи, ціни на асфальт були одні, то зараз вони у два рази вищі. І тут або ставиш неякісний асфальт, або не робиш. Краще вже робити якісно",  пояснює Смушак.

Окремим проектом буде зроблено кільце на перехресті вулиць Гурика – Мазепи.

За словами Смушака, на цій ділянці немає великого трафіку, але пішоходам доводиться стояти на світлофорах по 90 -120 секунд.

"Ми хочемо гарне кільце з острівцями безпеки, щоб було безпечніше і комфортніше переходити дорогу".

 



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження