ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
1
1


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


У травні франківців чекає фестиваль мистецтв "Карпатський простір"

03.04.2018
17:40
Культура
Третій міжнародний фестиваль мистецтв "Карпатський простір" з 4 до 6 травня проведуть в Івано-Франківську.

Цього року «Карпатський простір» об’єднає аж 18 країн-учасниць: Україну, Грузію, Польщу, Азербайджан, Болгарію, Угорщину, Молдову, Швейцарію, Австрію, Литву, Латвію, Естонію, Францію, Мексику, Білорусь, Словаччину, Румунію, Чехію, інформує кореспондентка Бліц-Інфо. Формування програми фестивалю тривало декілька місяців. А за кожним із мистецьких заходів був закріплений куратор-фахівець.

За словами співзасновника фестивалю Богдана Струтинського, протягом трьох днів фестивалю працюватимуть локації під відкритим небом, на яких розташовуватимуться ярмарки, кухні різних країн та окрема локація з винами. Загалом, під час фестивалю працюватимуть 13 різних просторів.

"Минулого року у нас були читання "Франко об'єднує", а цього року ми проведемо флешмоб-читання "Ліна Костенко об'єднує". Вважаю, що в подальшому такі читання стануть всеукраїнськими", - зауважив Струтинський.

Головна сцена розміститься на площі Івана Франка. Саме тут, о 16 годині відбудеться урочисте відкриття за участі Національного академічного симфонічного оркестру під егідою Володимира Сіренка, муніципального камерного хору "Галицькі передзвони" та камерного хору "Воскресіння", а о 21 годині виступить "Друга ріка". Сцена працюватиме всі дні з 16 години. Впродовж фестивалю на ній виступить "Танок на майдані Конго" та швейцарський гурт "Kadebostany".

"Ми робимо особливий акцент на дітях. Зокрема, буде створене ціле дитяче містечко. Вони зможуть навіть самостійно виготовити музичний інструмент", - розповідає режисер.

За його словами, цього року на фестивалі буде представлена потужна театральна програма, яка розгорнеться на трьох сценах: великій та камерній сценах драмтеатру та Обласного театру ляльок. Зокрема, після десятирічної перерви в Україну завітає Національний угорський театр. Він презентує виставу "Сім'я Тотів".

Також вперше також виступить незалежний музично-театральний проект з Білорусії з мультимедійним спектаклем "З життя комах". Окрім того приїдуть театри з Грузії та Чехії.

Як і в попередні роки фестиваль багато уваги приділив арт-напрямку: живопису, скульптурі, архітектурі та народному мистецтву. Не менш цікава та насичена програма чекатиме і кіноманів. У рамках фестивалю відбудеться Форум Міністрів освіти країн-учасниць.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження