ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Покладання вінків до пам'ятника
Покладання вінків до пам'ятника


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


За день працівники «ПБС» зібрали з узбічь майже 20 тон сміття

03.04.2018
8:02
Всі новини

З настанням сприятливих погодних умов працівники дорожньо-експлуатаційної служби «ПБС» розпочали генеральне прибирання сміття на узбіччях.

Колеса, пляшки, та, навіть, підгузники – такий «асортимент» збирають найчастіше. Роботи ведуться на дорогах, які є в експлуатаційному утриманні ТОВ «ПБС» - дорогах Н-09 та Н-10. Після танення снігу сміття з’явилося настільки багато, що на окремих ділянках утворилися цілі смітники, повідомляють на сторінці ПБС.


«Викидають сміття цілими мішками. Там може бути все: від пакету використаних підгузників до будівельних відходів. Не кажучи вже про пластикові бутилки, яких ми збираємо тонами», - скаржиться працівник ТОВ «ПБС» Михайло Косюк.


Лише за один день, під час суботньої толоки, дорожники «ПБС» зібрали майже 20 тон сміття. Роботи зараз проводяться у Галицькому, Тисменицькому та Надвірнянському районах. Найбільше сміття там, де є розширені дороги, зокрема, у Старих Кривотулах. Труднощів прибирання додає вода у кюветах.


«За кілька днів плануємо прибрати усі ділянки, які ми обслуговуємо. До Великодня наші дороги будуть чистими», - говорить майстер ТОВ «ПБС» Петро Дубіцький.


До слова, «ПБС» прибирає дороги не лише напередодні Великодніх свят, чистота узбіч підтримується протягом цілого року. Щоправда, зробити так, щоб узбіччя були чистими хоча б тиждень – неможливо. Більшість водіїв не хочуть довезти особисте сміття до контейнера, викидають там, де їм заманеться. Особливо помітно, коли компанії зупиняються задля перекусу – за їхніми відходами можна легко простежити, що саме люди їли. А вітер розносить це сміття на багато кілометрів.


«Ми не можемо нічого вдіяти, - говорить Петро Дубіцький, - тут проведеш роз’яснювальну роботу, а там вони знову викинуть і поїдуть далі. Треба, щоб поліція штрафувала таких порушників. І штрафи повинні бути великими».


У поліції ж кажуть, санкції за засмічення території передбачені, часто складають протоколи на те чи інше підприємство, поблизу якого є багато сміття. Що стосується дрібних викидів на дорогу чи узбіччя, то в більшості провину порушників довести неможливо: треба, щонайменше, зловити їх за руку.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження