ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Програма
Програма "Доступне житло"(2011)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


В минулому році в Івано-Франківську 81 людина захворіла на туберкульоз

23.03.2018
18:30
Всі новини

Ситуація в Україні з туберкульозу дуже складна – починаючи  з 1995 року, зареєстрована епідемія туберкульозу.

В 2017 році в Івано–Франківську зареєстровано 81 нових випадків захворювання на туберкульоз органів дихання, з них  четверо дітей  та два підлітки. Протягом 2017 року в місті Івано–Франківську виявлено туберкульоз серед медичних працівників, навчально-виховних закладів, працівників торгівлі, зустрічаються випадки захворювання туберкульозом серед студентів вищих навчальних закладів, інформує прес-служба МВК.

Згідно ст. 26 Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення", ст.8 Закону України "Про боротьбу із захворюванням на туберкульоз", ст. 21 Закону України  "Про захист населення від інфекційних хвороб", працівники підприємств харчової промисловості, громадського харчування, торгівлі, водопровідних споруд, лікувально-профілактичних, дошкільних і навчально-виховних закладів, об’єктів комунально-побутового обслуговування, інших підприємств, організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення, а також працівники, зайняті на важких роботах із шкідливими або небезпечними умовами праці, повинні проходити обов’язкові попередні (до прийняття на роботу) і періодичні медичні огляди. Обов’язковим щорічним медичним оглядам підлягають також особи віком до 21 року.

На туберкульоз може захворіти кожен! Але найбільший ризик захворіти туберкульозом  мають медичні та соціальні групи. Тому, згідно Наказу МОЗ України № 254 від 17.05.2008. "Про затвердження інструкції про періодичність рентгенівських обстежень органів грудної порожнини певних категорій населення України", щорічним рентгенівським обстеженням підлягають контингенти підвищеного ризику на туберкульоз.

До медичної групи ризику належать пацієнти з професійними захворюваннями   легень;хворі на цукровий діабет; хворі, що постійно приймають системні глюкокортикоїди та цитостатики;ВІЛ-інфіковані;хворі з хронічними обструктивними захворюваннями легень (ХОЗЛ);хворі з пневмоніями, що  багаторазово повторюються;хворі, які перенесли ексудативний плеврит невстановленої етіології; особи, які перебувають під медичним наглядом в психоневрологічних,  наркологічних закладах; особи, які перебувають на обліку в протитуберкульозних закладах; особи, які були в контакті з хворими на туберкульоз.

До  соціальної групи ризику належать особи без визначеного місця проживання; особи, звільнені з установ кримінально-виконавчої системи; особи, які реєструються в державній службі зайнятості; члени малозабезпечених сімей; особи, віком 18–21р.р.; мігранти, біженці, переселенці.

Згідно Наказу МОЗ України № 254 від 17.05.2008р., обов’язковому профілактичному рентгенівському обстеженню підлягають породіллі до виписки з пологового будинку та дорослі члени родини з обох сторін  (матері та батька).

Профілактичні рентгенівські обстеження органів грудної порожнини проводяться всім, хто вперше звернувся до поліклініки (у тому числі всім особам, які влаштовуються на роботу, незалежно від професії ), хворим, які перебувають на стаціонарному лікуванні, якщо з моменту останнього обстеження минуло більше 1 року.

Слід пам’ятати – щоб не захворіти на туберкульоз, необхідно повноцінно харчуватись, не мати шкідливих звичок, загартовуватись, вести здоровий спосіб життя, уникати психічних навантажень, стресів.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження