ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Покладання вінків до пам'ятника
Покладання вінків до пам'ятника


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


На Прикарпатті не вистачає грошей на зарплати бюджетникам

14.03.2018
15:02
Суспільство
За словами місцевої влади, найгірша ситуація у новостворених об'єднаних територіальних громадах. Там без зарплат можуть залишитися всі технічні працівники навчальних закладів.

Фінансові труднощі в Тлумацькій об'єднаній територіальній громаді - від початку року. Чиновники міськради підрахували - їм не вистачає понад мільйона гривень на зарплати педагогам, повідомляють Подробності.

"Станом на перше лютого нестача освітньої субвенції по зарплаті педагогічним працівникам становить 540 тисяч. І це йде в наростаючому підсумку. За лютий нам не вистачить більше мільйона", - говорить Наталія Мандар, начальник відділу освіти, молодіжної політики та спорту Тлумацької міської ОТГ.

Субвенції від держави на зарплати педагогам - кажуть у відділі освіти - не вистачає. Наприклад, аванс за лютий виплатили, використовуючи гроші, передбачені на березень. А ось зарплати техпрацівникам, які фінансуються лише з місцевого бюджету - платити нічим.

"Йде зарплата викладача, з них знімається ПДФО і на основі цього ПДФО, ми платимо зарплату технічним працівникам і працівникам навчально-виховних комплексів по селах", - розповідає Роман Круховський, голова Тлумацької міської ОТГ.

Такі зміни у фінансуванні - в міськраді називають вимушеним кроком, оскільки власних надходжень до бюджету бракує. Аби погасити всі борги, місцеві чиновники були змушені взяти кредит - понад п'ять мільйонів гривень.

"Ті гроші, які ми відкладали на ті об'єкти які ми запланували в нас зробити - на ремонт дороги, чи на спортивний майданчик - ми їх зараз виплачуємо оту заборгованість яка була за 2017 рік, і та, яка нам не вистачає у 18 році", - говорить Роман Круховський, голова Тлумацької міської ОТГ.

У Тлумацькій ОТГ не виключають, що невдовзі доведеться брати кредит знову. Адже за розрахунками, до кінця року тільки на зарплату вчителям не вистачатиме близько 11 мільйонів гривень. Схожа ситуація і в інших територіальних громадах - кажуть в Івано-Франківській облраді. У гірських районах техпрацівники днями отримали зарплату лише за січень. А загальна заборгованість по області вже перевищила 30 мільйонів.

"У нас минулого року заборгованість почала виникати десь в червні, в цьому році - починаючи з лютого місяця не мають чим платити заробітну плату", - говорить Микола Палійчук, голова бюджетної комісії Івано-Франківської обласної ради.

Депутати облради вже звернулися до уряду та нардепів з проханням збільшити фінансування.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження