ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Фронт змін
Фронт змін "прочищує вухо влади"


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Прикарпатські депутати звернулись до Кабміну через брак грошей на зарплати бюджетникам

02.03.2018
17:26
Всі новини
Сьогодні, 2 березня в Івано-Франківську розпочалось друге пленарне засідання двадцятої сесії обласної ради. На порядку денному понад 40 питань.

Серед іншого депутати прийняли звернення до Кабміну, Міністерства фінансів та ВР щодо незабезпеченості коштами на виплату заробітної плати працівникам охорони здоров’я і освіти Прикарпаття, пише бліц інфо.

"Органами місцевої влади та органами місцевого самоврядування на сьогоднішній день вживаються заходи спрямовані на забезпечення своєчасної та в повному обсязі виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ , однак проблеми зі своєчасною виплатою заробітної плати по Богородчанському, Верховинському, Косівському, Надвірнянському, Рожнятівському та Тлумацькому районах виникають вже з лютого поточного року",- йдеться у зверненні.

Депутати зазначають, що на сьогодні у них викликає занепокоєння низький рівень фінансової забезпеченості бюджетів ОТГ.

Зокрема, як повідомив голова бюджетної комісії Микола Палійчук, цьогоріч на зарплати бюджетникам не вистачає 485 мільйонів.

"Наразі критична ситуація сталась у ОТГ. Вони вже зараз не мають чим платити зарплату технічним працівникам за січень. Це при тому, що уряд говорить, що все йде добре", - зауважив голова комісії.

Схожу думку висловив і депутат-свободівець Михайло Королик.

"Як створювали ОТГ, то нам тут з трибуни доповідали, що вони будуть самодостатні та зможуть себе забезпечити. А тут виходить, що лише початок року, а вже такі серйозні проблеми з виплатою зарплат", - резюмував Королик.

Щоб вирішити проблему депутати пропонують:

- збільшити для області фінансовий ресурс з державного бюджету на 485,2 млн. грн. для забезпечення своєчасної виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ;

- внести зміни до помісячного розпису асигнувань додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення переданих з місцевого бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров'я, збільшивши їх в першому кварталі щомісячно на 11,3 млн. грн. за рахунок відповідного зменшення у четвертому кварталі поточного року.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження