ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Новорічно-різдвяні ярмарки в Івано-Франківськ
Новорічно-різдвяні ярмарки в Івано-Франківськ


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


На Прикарпаття вже везуть кілька тисяч доз вакцини від кору, паротиту та краснухи

02.03.2018
7:22
Всі новини
Розпочалася доставка 220 тис. доз вакцин від кору, паротиту та краснухи (КПК), які надійдуть в усі області України вже до кінця тижня.
У першу чергу вакцини були направлені у ті регіони, які найбільше потребують вакцин, - Закарпатську, Львівську, Івано-Франківську, Чернівецьку, Миколаївську, Одеську, Київську області та місто Київ.

«Ми вдячні нашим партнерам в ЮНІСЕФ, які підтримали нас у ситуації зі збільшеним використанням вакцини від кору під час спалаху і змогли організувати прискорену доставку нової партії КПК в Україну. Це дозволить забезпечити достатньою кількістю вакцини усі регіони країни, насамперед ті, де є нагальна потреба в додаткових дозах», - зазначила доктор Уляна Супрун, в.о. міністра охорони здоров’я.

Нагадаємо, що відповідно до графіку поставок, нова партія мала прибути в Україну лише в квітні. Проте, зважаючи на ріст охоплення вакцинацією проти кору дітей і, відповідно, більше використання вакцини, Міністерство охорони здоров’я замовило прискорену доставку вакцини КПК.

Вакцина, закуплена за кошти держбюджету, надійшла в Україну на два місяці раніше запланованих термінів завдяки успішним переговорам ЮНІСЕФ з постачальником для забезпечення нагальних потреб державної програми імунізації у контексті спалаху кору.

«Ми хотіли б скористатися цією можливістю та нагадати батькам про важливість та терміновість вакцинації дітей. У ці складні часи я покладаюся на батьків, родини та лікарів, щоб забезпечити можливість для усіх дітей отримати дві необхідні дози для повного захисту від кору», - наголосила Джованна Барберіс, голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Загалом цього року в Україну доставлять більше 2 мільйонів доз вакцини проти кору. Цієї кількості буде достатньо для проведення щеплень проти кору всім віковим групам дітей, які цього потребують. Наступна поставка вакцини проти кору – 800 тис. доз КПК – планується на кінець березня.

Специфічного лікування від кору немає. Проте захворюванню можна запобігти. 2 дози вакцини КПК захищають від кору: згідно з календарем профілактичних щеплень в Україні, в 12 місяців проводять перше щеплення від кору, а в 6 років — планову ревакцинацію. В середовищі, де рівень охоплення вакцинацією не нижчий за 98%, хвороба не буде поширюватися. Охоплення вакцинацією формує так званий колективний імунітет.

МОЗ закликає батьків вчасно вакцинувати своїх дітей відповідно до Календаря щеплень,  і надолужити щеплення, якщо вони були пропущені за графіком.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження