ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Відкриття обласного дозвільного центру
Відкриття обласного дозвільного центру


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


На Прикарпатті стартує школа проектного менеджменту

13.02.2018
11:38
Всі новини

Асоціація об’єднаних територіальних громад Прикарпаття спільно з Івано-Франківським Центром розвитку місцевого самоврядування за підтримки програми "U-LEAD з Європою" оголошують набір учасників у "Івано-Франківську регіональну школу проектного менеджменту".

Учасниками школи можуть стати усі охочі, проте основний акцент робитимуть на навчанні представників об’єднаних територіальних громад. Лектори зосереджуватимуть увагу присутніх на тих можливостях, які нині є в ОТГ, а також на створенні проектів, які стимулюватимуть розвиток громад.

"Сьогодні маємо розуміння того, що бюджетних коштів не вистачає на все, що необхідно зробити в ОТГ, а позабюджетні кошти необхідно освоювати на основі конкурсних підходів. Тому особливу увагу будемо концентрувати на програмах транскордонного співробітництва для залучення фінансових ресурсів", – наголосив радник з питань регіонального розвитку ІФ ЦРМС Ігор Мельничук.

Він додав, що нині в Україні працює декілька програм транскордонного співробітництва, однак основну увагу зі слухачами зосереджуватимуть на програмі "Україна – Румунія", оскільки вона є найближчою для прикарпатських громад.

Фахівець з проектного менеджменту Маргарита Женчук говорить, що на навчаннях в першу чергу визначатимуть пріоритети розвитку окремих ОТГ. Зокрема, здійснюватиметься аналіз поточної соціально-економічної ситуації в громадах, визначатимуться пріоритети розвитку, які співставлятимуть з індикаторами міжнародної програми. У такий спосіб визначатимуть проектні ідеї.

Із наближенням України до ЄС кількість грантових пропозицій дедалі зростає. Європейські донори готові вкладати кошти у розвиток української інфраструктури. Проте нині є брак у кваліфікованому кадровому потенціалі.

"Ми будемо на цих семінарах навчати людей якісно писати проекти, а також допомагати розвиватись їм у цьому напрямі", – наголосив виконавчий директор Асоціації ОТГ Прикарпаття Максим Чопей.

Організатори запланували провести шість кущових семінарів для представників ОТГ. Перше заняття відбудеться 16 лютого у приміщенні ІФ ЦРМС (м. Івано-Франківськ, вул. Галицька, 63а) для представників Дзвиняцької, Старобогородчанської, Олешанської, Тлумацької та Ямницької об’єднаних територіальних громад.

Запрошуються до проектної школи також й інші учасники, які виявили бажання у подальшому працювати з проектним менеджментом і особливо з транскордонними проектами. Для цього необхідно заповнити аплікаційну форму.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження