ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Програма
Програма "Доступне житло"(2011)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


На Івано-Франківщині запрацювала Агенція розвитку ОТГ Прикарпаття

12.02.2018
18:12
Всі новини
В Івано-Франківській області розпочала свою діяльність місцева асоціація органів місцевого самоврядування "Агенція розвитку об’єднаних територіальних громад Прикарпаття".

Про це повідомив виконавчий директор правління Максим Чопей. За його словами, інституцію утворено за ініціативи 13 голів вже діючих територіальних громад, пише курс.

За прогнозами Максима Чопея, за місяць-два до складу асоціації увійдуть представники й інших ОТГ області.

"Ініціативу утворення асоціації обговорювали ще з початку минулого року. Співпрацюючи з очільниками територіальних громад, завжди чули про їх наміри утворити інституцію, котра зможе якісно представляти інтереси ОТГ області", – сказав Максим Чопей.

Експерт наголосив, що цьогоріч виокремили декілька пріоритетних напрямів, за якими здійснюватимуть свою діяльність. Так, першочерговим завданням агенції стане налагодження ефективного діалогу між об’єднаними територіальними громадами та обласною владою, другим – відстоювання інтересів ОТГ. "Керівники територіальних громад хочуть впливати на процес розподілу коштів та виробити загальні правила, за якими відбуватиметься взаємодія з обласною владою",  підкреслив він.

Третім пріоритетним напрямом цього року стане робота над проектами, а також навчання персоналу для роботи з ними. На переконання Максима Чопея, це дасть можливість ОТГ невдовзі залучати кошти від грантових організацій на розвиток своєї інфраструктури, спроможності тощо. 

"Наразі ми ведемо перемовини з програмою U-LEAD. За допомогою її фінансової підтримки плануємо провести навчання проектних менеджерів для громад та організувати проектну школу. Це буде довготерміновий проект, і ми сподіваємося, що в результаті громади зможуть брати участь у міжнародних проектах, і не тільки бути учасниками, а й перемагати, покращувати свою інфраструктуру та життя завдяки міжнародним програмам",  підсумував експерт.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження