ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Програма
Програма "Доступне житло"(2011)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Цьогоріч на оздоровлення прикарпатських школярів виділять понад сім мільйонів

03.02.2018
23:55
Всі новини
Минуло року на Прикарпатті вирішили відмінити пришкільні оздоровчі табори для дітей.

Як пояснив на засіданні комісії обласної ради з питань гуманітарної політики заступник голови ОДА Ігор Пасічняк, було вирішено залишити тільки ті літні пришкільні табори, які мають смислове навантаження, наприклад мовні, інформує кореспондент Бліц-Інфо

"Ті табори в яких діти попили соку з булочкою і скакали на території школи зі скакалкою, були виключені з мережі. Відповідно в нас дуже серйозно зменшилась мережа закладів з оздоровлення та відпочинку дітей та статистика по кількості озоровлених. Проте у нас є 15-20% зростання кількості насправді оздоровлених дітей. Ми були серйозно критиковані на селекторних нарадах, на координаційних штабах з оздоровлення, проте все ж дотримувались своєї думки", - сказав заступник.

Водночас начальник Департаменту освіти ОДА Віктор Кімакович зауважив, що Харківська область заявила, що оздоровила минулого року 95% дітей.

"Як можна в Харкові оздоровити дітей? В нас тоді 100% оздоровлення. Вже якщо діти проживають на Прикарпатті - вони оздоровлюються", - пожартували члени комісії. 

Загалом цього року на оздоровлення дітей заклали 7 млн. 400 тисяч гривень. За ці кошти будуть оздоровлювати дітей пільгових категорій: сироти, діти з інвалідністю, діти з малозабезпечених та багатодітних сімей, діти учасників АТО, обдаровані діти та ін.

"Ми намагаємося дотриматись цього переліку. Сироти в нас 100% забезпечені путівками, дітям з інвалідністю пропонуємо, але деякі батьки відмовляються. На жаль ми не можемо забезпечити весь список", - пояснив Кімакович. 

Станом на сьогодні на Прикрапатті діє 15 оздоровчих таборів різних категорій. Найпопулярніші побажання від батьків отримати путівку в табори: "Сокіл", "Перлина Придністров'я", "Буковель", "Дружба" і "Смерічка". Це табори першої категорії. Проте, за словами освітян ці табори є дорогими, тож вони погоджуються приймати дітей пільгових категорій у вільніші місяці.

"Окрім того у нас є програма патнерства по взаємообміну з Херсонською областю. Ми приймаємо їх дітей тут на різвяні свята, а вони наших влітку у своїх таборах. Близько 20 дітей учасників АТО щороку за цією програмою оздоровлюються на морі", - підсумував Пасічняк. 



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження