ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Різдво в Івано-Франківську(2012 р.)
Різдво в Івано-Франківську(2012 р.)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


В ІФНМУ відкрили унікальний навчально-практичний центр для майбутніх зубних техніків

16.01.2018
8:24
Всі новини
Весняний семестр в Івано-Франківському національному медичному університеті почався з приємної та урочистої події. У понеділок, 15 січня, відбулося відкриття унікального навчально-практичного центру — зуботехнічної лабораторії університетського Центру стоматології. Про це повідомила прес-служба ІФНМУ. 

Новостворений НПЦ служитиме для підготовки і перепідготовки зубних техніків. Він є базою кафедри стоматології навчально-наукового інституту післядипломної освіти.

Навчально-практичний центр складається з кількох кімнат, які обладнані за всіма нормами, які вимагають встановлені тут апаратура й обладнання. Так, в окремій кімнаті знаходиться муфельна пічка, яка вимагає складну систему витяжок і вентиляції. Ще в одній, так званій «чистій», кімнаті відбуваються кінцеві роботи. Серед обладнання є й дві унікальні виробничі лінії, призначені для виготовлення знімних протезів та прес-кераміки. Також молоді тут показують навчальні фільми, які створюють тут же, в медуніверситеті. Є й інформаційні стенди.

«У навчально-практичному центрі представлені найсучасніші технології, які дозволяють не лише показувати студентам роботу зубного техніка, а безпосередньо виготовляти необхідні вироби, — розповідає ректор ІФНМУ, професор Микола Рожко. — Усе обладнання налагоджене, готове до роботи. Ми вкладаємо дуже багато праці і фінансів у створення умов для навчання наших зубних техніків, адже це виробництво, яке має шкідливі умови, і саме тому тут стоять складні вентиляційні системи та інше необхідне обладнання».

«У стоматології робота складається з двох чинників — технічної і лікарської роботи, і успіх рівноцінно залежить як від зубного техніка, так і від лікаря, — говорить завідувач кафедри стоматології навчально-наукового інституту післядипломної освіти, професор Іван Палійчук. — І в технічній сфері має бути фахівцем не лише власне зубний технік, а й лікар, якому потрібно тримати на контролі весь лікувальний процес».

«Навчання в нашому університеті є студенто-центрове, — говорить перший проректор ІФНМУ, професор Ганна Ерстенюк. — Тобто ми створюємо всі умови для того, щоб студенти володіли не лише теоретичними знаннями, але й мали добру практичну підготовку. Це дозволить їм впевнено приступити до практичної діяльності. Тож студенти мають усі умови, щоб стати хорошими спеціалістами. Головне — бажання і наполеглива праця».

«Ми хочемо, щоб наш університет розвивався, рухався вперед у ногу з часом, — продовжує Микола Рожко. — Зараз такий час, що ніхто вже не хоче вчитися просто «на пальцях», та це вже не є ефективно. Тому маємо постійно вдосконалюватися».

Нагадаємо, у грудні в Івано-Франківському національному медичному університеті відбулося засідання опорної кафедри стоматології післядипломної освіти. На нього з’їхалися науковці з різних університетів України, які обговорювали післядипломне навчання зубних техніків. Учасники конференції високо оцінили матеріально-технічне забезпечення навчальної бази ІФНМУ, де вчаться майбутні зубні техніки та лікарі-стоматологи.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження