ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Програма
Програма "Доступне житло"(2011)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


НАБУ вважає, що зампрокурора Франківщини приховав мільйон від готельного бізнесу дружини в Яремче

11.01.2018
12:25
Всі новини

Національне антикорупційне бюро України підозрює першого заступника прокурора Івано-Франківської області Володимира Торованина у декларуванні недостовірної інформації.

 

Про це написало видання «Курс».

 

Кримінальне провадження було відкрито у червні минулого року. В подальшому після звернення до правоохоронців громадської організації «Всеукраїнське об’єднання «Автомайдан», до справи були долучені додаткові матеріали та проведено обшук у будинку Торованина.

 

«Автомайдан» з’ясував, що один з двох задекларованих прокурором будинків у місті Яремче насправді є готелем під назвою «Садиба Бойківчанка».

 

Згідно з інформацією туристичних сайтів, цей готель побудовано у 2008 році, містить 7 номерів різного класу. Вартість проживання коливається від 500 до 1000 грн. на добу в залежності від класу номера та сезону відпочинку. Додатковими послугами, які забезпечують господарі, є сауна та організація екскурсій.

 

Громадська організація з’ясувала, що підприємницьку діяльність у готелі веде дружина прокурора Оксана Торованин. Активіст ГО спробував забронювати номер, і йому надіслали номер карти, куди треба було здійснити передоплату, на ім’я дружини першого заступника прокурора області. Згідно з декларацією вона є начальником управління праці та соцзахисту населення виконкому Яремчанської міськради, і відповідно, як держслужбовець, не має права вести бізнес.

 

У рамках кримінального провадження правоохоронці встановили, що щоденний дохід від здачі номерів у житловому будинку Торованина становить 3500 грн., щомісячний – близько 100 тис грн., щорічний – 1,2 млн грн.

 

Детективи НАБУ підозрюють, що Володимир Торованин міг відчужити або передати незадекларовані кошти на користь сторонніх осіб чи сховати у банківських комірках, відкритих на підставних осіб, а можливо, вкласти ці кошти в нерухоме та рухоме майно, яке оформлено на друзів чи знайомих.

 

Під час обшуків правоохоронці вилучили з будинку Торованина відеореєстратор, зарядний пристрій до нього, інструкцію з паролем та логіном. Детективи НАБУ просили накласти арешт на це майно, яке може довести, що один з житлових будинків використовувався родиною Торованина як готель і приносив незадекларований додатковий прибуток. Суд задовольнив клопотання.

 

Згідно з декларацією Торованина за 2016 рік, його річний дохід, дружини та сина, який теж працює в прокуратурі, разом склав 559 тис. грн. (переважно зарплатня). Щодо нерухомого майна, то у власності прокурора і його родини є квартира в Івано-Франківську площею 97 кв м, 4 земельні ділянки у селі Суходіл загальною площею 26 соток, 4 ділянки у м. Яремче площею 20 соток та 2 будинки в Яремче площею 334 кв м та 229 кв м, один з яких використовується для підприємницької діяльності.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження