ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Фронт змін
Фронт змін "прочищує вухо влади"


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


НАБУ підозрює, що перший заступник прокурора Прикарпаття не задекларував 1,2 млн грн

05.01.2018
11:57
Всі новини

НАБУ підозрює, що перший заступник прокурора Івано-Франківської області Володимир Торованин отримав у 2016 році 1,2 млн прибутку від готельного бізнесу і не задекларував його.

Національне антикорупційне бюро України проводить досудове розслідування за фактом декларування недостовірної інформації першим заступником прокурора Івано-Франківської області Володимиром Торованином. Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду м. Києва, пише курс.

Кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 КК України (декларування недостовірної інформації), відкрите ще 21 червня 2017 року. Втім, згідно з заявою Громадської організації "Всеукраїнське об'єднання "Автомайдан", до справи були долучені додаткові матеріали та проведений обшук у будинку Торованина.

Нагагадаємо, один з двох задекларованих будинків прокурора насправді є діючим готелем під назвою "Садиба Бойківчанка". Активісти з’ясували, що підприємницьку діяльність у готелі веде дружина прокурора Оксана Торованин, яка також є держслужбовцем. Це порушує і антикорупційне законодавство, і правила ведення бізнесу.

 

У рамках кримінального провадження встановлено, що щоденний дохід від здачі номерів у житловому будинку Торованина становить 3500 грн, щомісячний – близько 100 тис. грн, щорічний – 1,2 млн грн.

"У органу досудового розслідування існує обґрунтована підозра, що ним могло бути відчужено або передано вказані кошти на користь сторонніх осіб чи сховано у банківських комірках, відкритих на підставних осіб, а можливо, кошти від здійснення підприємницької діяльності вкладено в нерухоме та рухоме майно, яке оформлено на друзів, знайомих чи інших осіб", – йдеться в ухвалі.

Під час обшуків правоохоронці вилучили з будинку Торованина відеореєстратор, зарядний пристрій до нього, інструкцію з паролем та логіном. Детективи НАБУ просили накласти арешт на вилучене майно, яке може бути використане як речовий доказ у кримінальному провадженні.

Суд задовольнив клопотання і наклав арешт на відеореєстратор. На думку детективів НАБУ, він допоможе довести, що один з житлових будинків використовувався родиною Торованина як готель і приносив додатковий прибуток, який прокурор не задекларував.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження