ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Різдво в Івано-Франківську(2012 р.)
Різдво в Івано-Франківську(2012 р.)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Фортеця у Франківську потрапила до ТОП-25, які вражають своєю величчю

15.12.2017
13:25
Кадр дня
http://www.blitz.if.ua/include/img/medium/39526_370x246_0_9831c_529f467d_orig.jpgДеякі з них збереглись у первозданному вигляді, а від інших залишились лише руїни. Але всі вони вражають своєю величчю.

Зокрема серед найцікавіших старовинних фортець є і Станіславівська фортеця, пише igotoworld.com.

Станіславівська фортеця в Івано-Франківську є прикладом оборонного спорудження середини 17 століття. Частина оборонного бастіону розташована в центральній частині міста.

Історія Станиславівської фортеці

Історія фортеці починається в 1662 році, саме тоді вона була закладена київським воєводою, польським магнатом і засновником Івано-Франківська Анджеєм Потоцьким. Автором проекту виступив Ф. Корассіні, який є автором таких знакових пам`яток Івано-Франківська 17 століття, як палац Потоцьких, костел Діви Марії і безлічі інших архітектурних перлин міста.

Примітно, що перші укріплення міста були виконані з дерева, але вони були настільки потужні, що змогли витримати турецьку облогу в 1672 році. Друге життя фортеця отримує в 1679-1682 роках, тоді під керівництвом архітектора К. Бенуа Станіславівську фортеця значно зміцнили. Тепер стіни були виконані виключно з каменю, висота їх досягала 10 м. По всьому периметру фортеці були вириті оборонні рови, а також земляні вали з вісьмома бастіонами. До наших днів дані укріплення не збереглися. Всі вони були розібрані за наказом австрійських властей в 19 столітті.

Що можна побачити у фортеці

В даний час вцілілі частини фортеці є туристичними пам`ятками Івано-Франківська. У казематах заново відреставрованої фортеці розташовується одна з головних галерей Івано-Франківська - «Бастіон». Рештки укріплення чудово вписуються в життя сучасного міста, тут розміщені місцеві бутики, магазини, сувенірні крамниці, кафе і ресторани. Для мешканців та гостей міста в торгово-розважальному центрі обладнана тераса для прогулянок. На базі галереї постійно проводяться різноманітні виставки картин, фотографій і скульптур.

Де знаходиться Станіславівська фортеця

Станіславівська фортеця розташована в самому центрі Івано-Франківська, поруч знаходиться кафедральний Воскресенський собор. До бастіону ведуть покажчики, так що знайти його не складе особливих труднощів. Над входом у фортецю розміщена велика залізна арка.

Також у переліку: Іванівський форт, Kам’янець-Подільський замок, Казарми Кам'янець-Подільської фортеці, Тараканівський форт (Тараканів), Аккерманська фортеця (Білгород-Дністровський), Більовська фортеця (Красноград), Київська фортеця, Ніжинська фортеця, Одеська фортеця, Озаринецька фортеця (Озаринці), Петрівська фортеця, Прилуцька фортеця  (Прилуки), Руїни Кодацької фортеці, Руїни фортеці Звягель (Новоград-Волинський),  Фортеця Ізмаїл, Фортеця Перемишль (Поповичі), Хотинська фортеця, Цитадель Батуринської фортеці, Чигиринська фортеця (Чигирин), Чинадіївська фортеця, Херсонська фортеця (Херсон), Фортеця Тягин (Тягинка), Фортеця Святої Єлисавети та Київські ворота (Глухів).



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження