ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Програма
Програма "Доступне житло"(2011)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Для ОКЛ придбали два електрокоагулятори польської фірми Emed

15.11.2017
17:11
Всі новини
Розробляючи нові методики хірургічного лікування різних захворювань, лікарі всього світу прагнуть скоротити травмуючий вплив на тканини пацієнта до мінімуму. У цьому їм допомагає високотехнологічне обладнання, яке забезпечує не просто зменшити час оперативного втручання, але і точно спрямувати дії в оперуючу зону.

До таких приладів, зокрема, відноситься апарат для електрокоагуляції. Коагуляція – один з тих простих на перший погляд хірургічних методів, який забезпечує максимальну впевненість лікарям в успішності операції і безпеку пацієнтам.

Нещодавно в обласну клінічну лікарню для відділень загальної хірургії та щелепно-лицевої хірургії закупили два електрокоагулятори польського виробника Emed. Дані апарати використовується для розтину і подальшої коагуляції тканин є незамінні в хірургічній галузі для проведення найрізноманітніших оперативних втручань. Вони працюють за рахунок генерації високочастотного електричного струму, що дозволяє нагрівати і розрізати тканину в місці її зіткнення з електродом, а варіація режимів і інструментів дозволяє вибирати різні типи впливу.

За словами лікаря-хірурга Володимира Пилипчука, перевага даної методики полягає в тому, що при використанні електрокоагулятора удосконалюється та покращується якість оперативних втручань, різко зменшується кількість крововтрат під час операції. Завдяки даному обладнанню оперуючий лікар може як відкрито, так і лапароскопічно проводити хірургічні операції, в яких раніше вони були обмежені. Це стосується і операцій на підшлунковій залозі, печінці. У свою чергу електрокоагулятори також дозволять робити лапароскопічно резекції шлунка та кишечника.

Про покращення якості хірургічної маніпуляції при використанні електрокоагулятора говорить і завідувач щелепно-лицевого відділення ОКЛ Іван Грищук. Як зазначає спеціаліст, після використання даного апарату під час операції менше ускладнень у пацієнта у післяопераційний період, скорочується термін перебування його в стаціонарі і покращується в подальшому якість його життя. 

Слід зазначити, що аналогів даного обладнання такого рівня і класу в області немає. Лікарі-хірурги ОКЛ, зокрема, Андрій Яворський, Володимир Пилипчук, Ігор Галіпчак, Іван Грищук, вже пройшли майстер-класи та стажування у провідних клініках як України, так і Польщі щодо експлуатації даного обладнання і успішно працюють на ньому.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження