ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Відкриття обласного дозвільного центру
Відкриття обласного дозвільного центру


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


На Прикарпатті обговорили практику надання паліативної допомоги

09.11.2017
8:22
Суспільство
7 листопада в Івано-Франківському національному медичному університеті відбулася лекція керівника академії паліативної медицини при Йоганнес-хоспісі в німецькому місті Мюнстер, доктора Андреаса Шталя. Тема: «Практика надання паліативної допомоги, європейські стандарти, та комплексні підходи».

За словами гостя, в Україні він вперше, а такі лекції проводить, адже паліативна допомога вкрай важлива для людей. «Паліативна допомога зараз на часі, тому що це допомога помираючій людині, — говорить Андреас Шталь. — Сьогодні я говорю зі студентами про освіту в паліативній допомозі, оскільки ті хто працює в цій сфері повинні мати хорошу кваліфікацію».

Професор закцентував свою увагу на важливості роботи ерготерапевта, який потрібен таким людям. «Паліативна допомога і реабілітація – пов’язані між собою поняття. Оскільки їхньою метою є покращення життя людини», — переконаний Андреас Шталь.

Лекцію слухали лікарі, викладачі, медсестри та студенти. Студентка новоствореної спеціальності «фізична терапія, ерготерапія» Романа Маковій каже, що така лекція їй дуже потрібна. «Особисто для мене це дуже важливо, я стараюсь не пропускати такі заходи, бо це безцінний досвід», — говорить Романа.

В Україні спеціалістів-ерготерапевтів практично немає, тому, як розповідає перший проректор ІФНМУ, професор Ганна Ерстенюк, до викладання  нової спеціальності в університеті долучають іноземних фахівців.

«Ми розраховуємо на співпрацю, яка буде довготривалою, — каже Ганна Ерстенюк. — Скажу більше, перед лекцією ми зустрілися з професором, і він пообіцяв укласти договір між нашим вишем та їхньою клінікою. У їхньому місті є клініка фізичної терапії, а ми маємо студентів цієї спеціальності. Хочемо щоб це допомогло і студентам, але в першу чергу викладачам, адже ми хочемо мати викладачів з європейським досвідом. Це буде крок до того, щоб наш викладач зміг познайомитися з новітніми підходами та методиками. Сподіваємось, що ця співпраця буде багаторічною».

Слід зазначити, що напередодні, 6 листопада, в рамках відзначення 20-річчя створення паліативної служби на Прикарпатті для викладачів, лікарів, психологів, медичних сестер, студентів, лікарів-інтернів на базі кафедри соціальної медицини, організації охорони здоров’я і медичного правознавства відбулась лекція «Паліативна допомога – загальне поняття, історія розвитку, етика, філософія, сучасні форми», яку провели головний лікар ОКЦПД Ірина Слугоцька та позаштатний спеціаліст ДОЗ ОДА з паліативної допомоги Людмила Андріїшин. 



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження