ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Відкриття обласного дозвільного центру
Відкриття обласного дозвільного центру


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Аграрії Прикарпаття не застосовуватимуть авіації для обробки зернових культур

23.06.2017
14:22
Всі новини
Вчора у Городенківському районі, на базі ППА «Вільхівці» та господарств філії ПАТ «Зернопродукт МХП «Перспектив» відбувся виїзний семінар щодо внесення пестицидів на полях Прикарпаття. Участь у заході взяли директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Іван Андріїшин, перший заступник голови Городенківської РДА Роман Жичицький, керівники агропідприємств району, представники засобів масової інформації.

Учасники семінару побували на полях  ППА «Вільхівці» та «Перспектив», де ознайомилися із проведенням обробки зернових культур від шкідників, шляхом обприскування рослин сучасною наземною технікою із застосуванням  спеціальних речовин.

За словами керівника агропідприємства «Вільхівці» Івана Приймака, зважаючи на скарги жителів області через завдану шкоду  присадибним ділянкам селян у зв’язку із авіаційною обробкою полів, керівництво агроформувань та фермерів Прикарпаття прийняли рішення про заборону використання авіації під час обробки сільськогосподарських угідь. Тож відтепер для внесення пестицидів чи інших сполук з метою знищення шкідників аграрії застосовуватимуть виключно наземну техніку. 

Разом з тим, про здійснення обробки полів заздалегідь попереджуватимуть жителів навколишніх сіл.

Слід також додати, що обприскування пестицидами  відбуватиметься на відстані більше 300 метрів від людських наділів при температурі не вище 25 градусів та безвітряній погоді. Застосовуватимуть для обробки лише препарати знаних торгових марок, які дозволені для використання в Україні.    

Натомість, повітряну техніку фермери використовуватимуть лише для біологічної обробки злакових культур, зокрема, для знищення стеблового кукурудзяного метелика.

Зі слів керівника ПАТ «Зернопродукт МХП «Перспектив» Павла Потомського, ці комахи наносять значної шкоди молодим пагонам кукурудзи, адже вигризають бічну стінку стебла, залишаючи лише тонку зовнішню шкірку, яку розриває метелик при виході зі стебла. Зазвичай метелики з’являються у червні. Тож у цю пору аграріям варто застосовувати агротехнічні засоби задля зменшення їх чисельності. Одним із біологічних  методів боротьби із шкідником є випуск трихограми на початку і в період масової яйцекладки метелика – викидання на рослини спеціально вирощених комашок, які поїдають личинки метелика.  Саме для цієї обробки прикарпатські аграрії і використовуватимуть авіацію.

Окрім того, за допомогою наземної спецтехніки кукурудзу підживлюватимуть мікроелементами, зокрема цинком, адже для нормального формування майбутнього урожаю необхідно своєчасно вносити підживу. Зазвичай фермери для цього використовують гербіциди та мікродобрива. 

Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження