ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Різдво в Івано-Франківську(2012 р.)
Різдво в Івано-Франківську(2012 р.)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Верховинська райрада розпочала співпрацю з Мисленицьким повітом Польщі

19.01.2017
17:42
Всі новини
З дружнім візитом на Верховинщину завітала делегація Мисленицького повіту Малопольського воєводств, Польща, яку представляють староста Мисленицький Йосиф Томал та віцестароста Томаш Сушь.

Адміністрація Мисленицького повіту виявила бажання налагодити двосторонню співпрацю ще в жовтні минулого року, яка стала результатом попередніх домовленостей з українською стороною, інформує пре-служба Верховинської райради.

Польську делегацію на Буковецькому перевалі зустрічали у гуцульських строях голова районної ради Іван Шкіндюк, заступник голови ради Іван Маківничук, працівники виконавчого апарату ради, які вручили старості Мисленицькому Йосифу Томалу за гостинною традицією хліб-сіль на вишитому гуцульському рушнику.

Офіційна зустріч відбулася у залі засідань районної ради за участю селищного та сільських голів, депутатів районної ради, громадськості. Гостей зустріла  гуцульською мелодією троїсті музики, а найменші учасники-гуртківці Центру дитячої та юнацької творчості віншували представників польської делегації Різдвяною колядою та подарували їм опришківський танець "Аркан".

Після обміну дружніми привітаннями голова районної ради Іван Шкіндюк та староста Мисленицький Йосиф Томал підписали угоду про двосторонню співпрацю Малопольського воєводства, Польща, і Верховинського району Івано-Франківської області, Україна. Співпраця охоплює, зокрема, сферу самоврядування, будівництво і функціонування сучасного громадянського суспільства, взаємну підтримку місцевих підприємців та інноваційне вирішення економічних питань.

Угода передбачає співпрацю у сфері взаємної підтримки місцевої економіки, торгівлі та підприємництва, розвитку самоврядування та громадянського суспільства, популяризації культури, мистецтва, туризму обох регіонів, розвитку спорту та фізичної культури, в галузі освіти, охорони здоров’я, охорони навколишнього природного середовища та його розвитку.

Сторони будуть співпрацювати в рамках європейських та позарегіональних зв’язків у галузях, що записані в цій угоді, а особливо тих, котрі пов’язані з пошуком фінансового забезпечення із структурних фондів ЄС чи інших міжнародних спільнот.

Підписанням двосторонньої угоди завершився перший день офіційного візиту польської делегації на Верховинщину.

 


Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження