ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Різдво в Івано-Франківську(2012 р.)
Різдво в Івано-Франківську(2012 р.)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


ЦВК розпустила прикарпатську ОВК через скаргу кандидата в депутати

05.10.2016
14:07
Всі новини
4 жовтня відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії на якому розглянули окремі питання діяльності Івано-Франківської обласної виборчої комісії.
 
Це питання з'явилося в порядку денному засідання, оскільки 25 серпня до Комісії звернувся представник кандидата в депутати Івано-Франківської обласної ради Марії Ткачук Тарас Жарський стосовно неприйняття Івано-Франківською обласною виборчою комісією рішення щодо реєстрації Ткачук депутатом цієї ради.

"За результатами розгляду цього звернення Комісія  16 вересня 2016 року прийняла постанову "Про окремі питання діяльності Івано-Франківської обласної виборчої комісії", якою зобов’язала вказану виборчу комісію до 23 вересня 2016 року вирішити в установленому законодавством України порядку питання стосовно визнання обраною та реєстрації Ткачук М.М. депутатом Івано-Франківської обласної ради та невідкладно надіслати до ЦВК копії відповідних рішень, прийнятих за результатами розгляду зазначеного питання", - йдеться у рішенні ЦВК.

Щоб отримати інформацію щодо виконання вказаної постанови, Комісією надіслала запит до ОВК з вимогою до 18 години 26 вересня надати копії відповідних постанов. Проте аж 30 вересня голова Івано-Франківської ОВК надіслав копію протоколу засідання комісії від 27 вересня, де йшлося йшлося, що питання визнання обраною та реєстрації Ткачук М.М. депутатом Івано-Франківської обласної ради виносилося на розгляд цієї комісії, однак відповідних рішень на засіданні прийнято не було.

Саме тому ЦВК визнала невиконання вказаною територіальною виборчою комісією постанови вищого органу та порушення нею законодавства.

"За таких обставин Комісія встановила факт одноразового грубого порушення Івано-Франківською обласною виборчою комісією законів України та достроково припинила повноваження всього її складу", - йдеться у рішенні комісії.

Також депутатські фракції облради, а також зареєстровані в установленому законом порядку у відповідній адміністративно-територіальній одиниці місцеві організації політичних партій, які мають право подання кандидатур до складу Івано-Франківської обласної виборчої комісії, можуть не пізніше 24 години 6 жовтня  2016 року подати до ЦВК кандидатури для включення до складу ОВК.

Окрім того, Комісія зобов’язала вказану ТВК після сформування її нового складу до 17 жовтня включно вирішити в установленому законодавством України порядку питання стосовно визнання обраною та реєстрації Ткачук М.М. депутатом Івано-Франківської обласної ради та невідкладно надіслати до ЦВК копії рішень, прийнятих за результатами розгляду вказаних питань.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження