ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Новорічно-різдвяні ярмарки в Івано-Франківськ
Новорічно-різдвяні ярмарки в Івано-Франківськ


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


У Франківську зі скандалом вибрали пам'ятний знак Небесній Сотні (фото)

30.06.2015
14:02
Всі новини

30 червня о 10:00 в Івано-Франківську відбулася презентація кращих ескізів пам'ятного знака "Стіна пам'яті Небесної Сотні". Увазі публіки, серед якої були відомі прикарпатські архітектори, скульптори та художники, представили п'ять варіантів майбутнього знака.

"Тут представлено чотири попередньо одобрених проекти, плюс ось цей один - його зробили "самовисуванці", які розкручують свій проект у мережі. Журі має зробити вибір сьогодні. І саме воно має вирішити питання про включення п'ятої роботи до голосування. Було багато позитивних відгуків - кожна з робіт є цікавою, кожна з них має цікаві смислові та ідейні навантаження", - розповів головний архітектор Івано-Франківська Володимир Гайдар, пише Стик.

Це були роботи під номерами 002 - Ігоря Семака та Романа Фединяка, 016 - Світлани Кос, 012 - Володимира та Юлії Семків та 005 - Максима Гаха, а також одна без номера - авторства Данила Книшука, яка набрала один бал в попередньому етапі голосування. Після цього автори роботи звернулись до Віктора Анушкевичуса із проханням ще раз внести її до конкурсу. Мер, у свою чергу, передав це питання на розгляд журі. Проте жоден із його членів не віддав голос за включення роботи Данила Книшука до голосування.

Засідання журі розповів заступник міського голови Михайло Верес, котрий розповів про попередні засідання журі та складний вибір, котрий довелося зробити. За його словами, кращі проекти відбиралися методом таємного голосування, а також виставлятися на розгляд публіки в "Бастіоні".

Після цього слово взяв Ігор Гурик, батько загиблого на Майдані Романа Гурика, який почав різко критикувати конкурс та умови його проведення.

"Коли проходив перший конкурс, людей не сповістили. Мені здається, що в комісію мав би бути включений хтось із родин героїв Небесної Сотні. На мою думку, це не є той конкурс, яким він мав би бути - треба було виставити не чотири роботи, а всі, і щоб люди вибрали кращі з них. Чому фахова конкурсна комісія не представила свій проект, раз вони такі фахівці?! Вам думка людей до одного місця", - висловився Ігор Гурик, після чого він покинув зал.

Автори протягом п'яти хвилин розповідали про свої роботи та відповідали на запитання, після чого журі провело інтенсивне обговорення та таємне голосування. Потім оголосили переможця.

Перемогла ж у конкурсі робота під номером 012 - Володимира та Юлії Семків. Вона являє собою пластину з відполірованої нержавіючої сталі, напис "Тим, що віддали життя за ту гідність, з якою можеш дивитися собі у вічі", та свинцеві силуети людей.

 

 



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження