ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Різдво в Івано-Франківську(2012 р.)
Різдво в Івано-Франківську(2012 р.)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Депутат-регіонал Ігор «Бура» судиться за землю із лісгоспом

26.02.2015
16:30
Всі новини
У четвер, 26 лютого, у Івано-Франківському апеляційному суді мало відбутись засідання щодо справи раніше депутата Івано-Франківської міської ради від “Партії регіонів” Ігоря Халаменди.

Більше відомий у місті під прізвиськом Бура, він судиться із ДП “Івано-Франківське лісове господарство” за землю площею понад 3 га, яку він орендував у селі Рибне на Тисмениччині та де збудував особняк. Однак до зали суду сьогодні не з’явились ні позивач – представники держлісгоспу та Тисменицької РДА, ні відповідач – Ігор Халаменда та представники Рибненської сільради. Прийшла лише представник прокурора Івано-Франківської області – Анна Порох, пише Репортер.

Як відомо, Ігор Халаменда керує ТзОВ “Торговий сервіс”, яке орендує центральний ринок в Івано-Франківську. Його “помічники” займались залякуванням та побиттям підприємців, та й досі регулярно беруть побори за оренду місця для торгівлі. Більше про це читайте у публікаціях: “Ринок тримають за горло” та “Ринок сповільненої дії“.

У складі колегії на засіданні 26 лютого були судді судової палати з розгляду цивільних справ –Володимир Васильковський, Оксана Меленко та головуючий суддя – Андрій Малєєв.

Малєєв пояснив, що Ігор Халаменда вніс клопотання та не з’явився на засідання, бо його адвокат Рильський наразі перебуває на лікуванні. Сторона позивача проігнорувала засідання суду, не подавши клопотань.

Як відомо нещодавно Ігор Халаменда відсудив у ДП “Івано-Франківське лісове господарство” землю на Тисмениччині. Прокуратура оскаржила це рішення у апеляційному суді – зараз Тисменицька РДА вимагає визнати незаконним рішення Рибненської сільської ради та визнати недійсним договір оренди землі від 30 липня 2005 року і повернути земельну ділянку лісгоспу.

Халаменда подав позов у Тисменицький районний суд та вимагав повернути йому землю, якої він позбувся у 2008 році через рішення цього ж суду. На території землі у селі Рибне, яку Бура викупив у 2005 році, він збудував приватний будинок.

У 2011 році, прокурор Тисменицького району вимагав визнати недійсним договір оренди та повернути земельну ділянку держлісгоспу, адже вона належить до лісового фонду – а звідси випливає, що Рибненська сільрада перевищила повновноваження, передавши землю у розпорядження Ігоря Халаменди. Тоді суд скасував рішення сільради та зобов’язав депутата-регіонала повернути землю лісгоспу.

Проте нещодавно Ігор Халаменда знову звернувася до суду. Його адвокат Рильський заявив, що земля, на якій будувався Бура, належить не держлісгоспу, а Рибненській сільраді та представив документи для підтвердження. Відтак суд скасував попереднє рішення та повернув землю Ігорю Халаменді.

Прокуратура оскаржила це рішення в апеляційному суді, проте сьогоднішнє засідання не відбулось, адже не було ні сторони позивача, ні відповідача. Тож колегія суду справу перенесла на пізніший термін.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження