ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Новорічно-різдвяні ярмарки в Івано-Франківськ
Новорічно-різдвяні ярмарки в Івано-Франківськ


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Прикарпаття готове до виборів

24.10.2014
11:50
Всі новини
На всі виборчі дільниці Івано-Франківщини ще вчора передано остаточні списки виборців.

Цього разу в таких списках вказано відомості не лише про  громадян, які проживають на території області постійно, а й тих осіб, які переселилися з інших регіонів.

«До відділів Державного реєстру виборців в Івано-Франківській області звернувся 431 переселенець, – повідомляє начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату обласної державної адміністрації Ігор Владика. – Особи, що переселилися в область з Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, Луганської, Донецької областей, дані про яких внесено до реєстру виборців, прийшовши на виборчі дільниці, повинні мати з собою паспорт громадянина України та довідку з відділу ведення Державного реєстру виборців про зміну місця голосування».

Виборцям, постійним місцем проживання яких є Прикарпаття, достатньо пред’являти лише паспорт або тимчасове посвідчення (видається особам, які втратили паспорт, нещодавно прийняли громадянство). Військові строкової служби можуть мати при собі військовий квиток. А от запрошення на вибори не є документом, який посвідчує особу, тому показувати його на дільниці не потрібно.

«Запрошення, які отримують виборці, мають інформаційний характер, – наголошує Ігор Владика. – У них йдеться про те, що особа внесена до списку виборців, повідомляється про місцезнаходження виборчої дільниці, режим роботи дільничної виборчої комісії. Також у запрошенні інформують осіб, які не здатні самостійно пересуватися, про забезпечення їм процесу голосування за місцем проживання. Запрошення не є документом, на підставі якого видається бюлетень».

Якщо в день голосування у виборців виникатимуть скарги на дії членів дільничної виборчої комісії, Ігор Владика радить їм звертатися спочатку до окружної виборчої комісії, а у складніших випадках – до ЦВК та в судові інстанції. Будемо сподіватися на відсутність таких скарг, а також на загалом спокійний перебіг виборчого процесу, який визначатиме подальший розвиток нашої держави.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження