ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Різдво в Івано-Франківську(2012 р.)
Різдво в Івано-Франківську(2012 р.)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Прикарпатське весілля перемогло на "Параді вишиванок" у Києві

29.08.2014
13:44
Суспільство

Вже в котрий раз наше місто приймає участь у етнофестивалі «Парад вишиванок» у місті Києві, який започаткований громадською організацією «Столичні ініціативи». Цей фестиваль набирає популярності, стає більш поширенішим географічно та привабливішим за своїм змістом. Вже стало традицією проводити його у дні святкування нашої Незалежності.

Цього року наш обласний центр представляли самодіяльні митці найколоритнішого і неповторного своїм мистецтвом Космача, а саме народний аматорський ансамбль пісні і танцю, керівником, душею, натхненником якого є Бойчук Парасковія Михайлівна.

Теперішній фестиваль відбувався у два етапи. Розпочалися дійства у суботу з конкурсної програми традиційного весілля. Цей конкурс був наймасовіший і вважається найголовнішим. Загалом у фестивалі взяли участь делегації з п’ятнадцяти обласних центрів і міст. Надзвичайно тепло і зворушливо сприйняли глядачі звістку про приїзд делегацій зі Слов’янська та Луганська. Гучними оплесками та оваціями вітали появу на сцені представників Донбасу.

Наступного дня, у неділю, святкування почалися з Контрактової площі, де зібралися всі заявлені представники міст і регіонів України. До нас приєдналися кияни. Всі учасники були одягнені у вишиванки і цією барвистою колоною попрямували Андріївським узвозом до Софійської площі де і продовжилися конкурсні програми фестивалю.

Окрім презентації традиційного весілля у програмі були конкурси весільної скрині, весільного вінка, весільного короваю, вишиванок. Та новинкою цього разу був конкурс близнюків у вишиванках. У конкурсі скринь наше місто представляли митці художнього фонду Тетяна  Мурафа та Галина Турчик.

Радісною звісткою для нас було, що за підсумками першого етапу ми увійшли до фіналу у конкурсі традиційного весілля. І після виступу у фінальній частині журі фестивалю визнало виступ нашого колективу найкращим. Отож, Космачани заполонили душі і серця не тільки глядачів, але й вимогливих оцінювачів народного мистецтва.

З цієї нагоди переможців особисто привітав міністр культури Євген Нищук.

Це було приємною несподіванкою для нас. На згадку колектив зробив світлину разом і з міністром та головним організатором фестивалю Ігорем Добруцьким.

За зайняте перше місце колектив отримав винагороду 15 000 грн. Загальний призовий фонд фестивалю становив 100 000 грн.

Окрім приємних вражень під час усього дійства паралельно відчувалася тривога і біль через теперішній стан у нашій  державі, через ті страждання, які приніс нам «братній» слов’янський народ!!! Але основним лейтмотивом було ствердження того, що ми є миролюбива нація, що ми прагнемо радісного і щасливого життя, що ми збережемо і передамо майбутнім поколінням свої традиції і обряди. Ні «градами» ні «ураганами» не зметуть наші вороги прагнення українців до свободи і незалежності. Таким доказом є гуманний вчинок космачан. Свою винагороду вони жертвують на реабілітацію поранених та на закупівлю військового спорядження для тих бійців, які є вихідцями з Косівського району.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження