ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Новорічно-різдвяні ярмарки в Івано-Франківськ
Новорічно-різдвяні ярмарки в Івано-Франківськ


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


На Прикарпатті стартував місячник "Увага! Діти на дорозі!"

21.08.2014
11:12
Всі новини
З 20 серпня по 20 вересня в області проводиться комплекс профілактичних заходів щодо попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму напередодні та в перші дні 2014-2015 навчального року, спрямованих на удосконалення форм і методів профілактичної роботи серед неповнолітніх учасників дорожнього руху.

Операція "Увага! Діти на дорозі!" також спрамована на вивчення та популяризацію серед молоді Правил дорожнього руху, повідомляє прес-служба УДАІ в області.

Під час заходів працівники Державтоінспекції братимуть участь у проведенні серпневих педагогічних нарад і семінарів в Департаменті, управліннях (відділах) освіти і науки, де розглядатимуть проблемні питання щодо дитячого дорожньо-транспортного травматизму на територіях обслуговування, удосконалення форм та методів навчання норм безпечного поводження в процесі дорожнього руху.

Крім того, проводять обстеження ділянок, які прилягають до територій дитячих та навчальних закладів та якими проходять маршрути руху шкільних автобусів. За результатами обстежень будуть готувати та направляти інформації до місцевих органів виконавчої влади щодо усунення виявлених недоліків (ремонт дорожнього покриття, поновлення дорожньої розмітки, встановлення відповідних дорожніх знаків, транспортного та пішохідного огородження, відновлення роботи зовнішнього освітлення, влаштування пристроїв примусового зниження швидкості тощо).

Під час місячника працівники УДАІ проводять перевірки автотранспортних підприємств, закладів освіти та перевізників-фізичних осіб, які здійснюють організоване підвезення учнів у рамках програми “Шкільний автобус”, щодо дотримання ними вимог Закону України “Про дорожній рух” та інших нормативних актів у сфері безпеки дорожнього руху. Під час перевірок особлива увага звертається на наявність у водіїв, допущених до перевезення учнів, п’ятирічного стажу керування автобусами, маршруту і розкладу руху, узгодженого з місцевими органами Державтоінспекції, інших документів, передбачених законодавством України, обладнання автобусів, організацію проведення передрейсових перевірок технічного стану автобусів та стану здоров’я водіїв, а також забезпечення зберігання в нічний час.

В установах освіти проводитимуться конкурси, вікторини зі знань ПДР, тематичні театралізовані уроки, виставки дитячих малюнків з тематики безпеки дорожнього руху, виступи загонів юних інспекторів руху, команд КВН-ЮІР тощо.

З метою посилення нагляду за поводженням дітей на вулично-дорожній мережі особовий склад працівників ДАІ буде націлено на постійний нагляд за поведінкою неповнолітніх на дорогах.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження