ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Покладання вінків до пам'ятника
Покладання вінків до пам'ятника


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Скраплений газ для прикарпатців може подорожчати майже втричі

18.04.2014
14:56
Всі новини

Cпоживачі західної України не можуть купити скраплений газ за пільговими цінами, через відсутність аукціонів з його продажу для потреб населення. Якщо найближчим часом не буде проведено такий аукціон, то вартість газу зросте майже втричі: з 132-145 грн. до 350. Сьогодні таким паливом в Україні користується понад 2,5 млн. українських сімей, більша частина яких – це соціально незахищені верстви населення: пенсіонери та малозабезпечені.

З лютого місяця не відбулося жодного спеціалізованого аукціону з продажу скрапленого газу для комунально-побутового споживання. У зв’язку з чим ПАТ «Івано-Франківськгаз» на початку квітня не маючи більше ресурсу, припинило поставку даного палива населенню. Щоб якнайшвидше вирішити це питання та забезпечити на належному рівні постачання скрапленого газу своїм споживачам, компанія уже звернулася з листами до Івано-Франківської ОДА та Міністерства енергетики і вугільної промисловості з проханням: в мінімально короткий термін розв'язати проблему з проведення даного аукціону.

«Дочірне підприємство нашої компанії «Івано-Франківськ-Пропан» забезпечує скрапленим газом Івано-Франківську, Львівську, Чернівецьку, Волинську та Закарпатську області. Загалом це понад 270 тисяч сімей, які користуються індивідуальними газобалонними установками. І вже зараз вони не мають елементарних умов для приготування їжі, оскільки проживають у негазифікованій місцевості. Тому для нас і для наших споживачів відсутність спеціалізованого аукціону – це проблема, яка викликає велике занепокоєння. Тож сподіваємось, що дане питання на державному рівні буде вирішене якнайшвидше», - розповідає в.о. голови правління ПАТ «Івано-Франківськгаз» Віталій Шульга.

Зазначимо, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 03.10.11 р. № 1064 «Деякі питання організації та проведення біржових аукціонів з продажу нафти сирої, газового конденсату власного видобутку і скрапленого газу», скраплений газ для забезпечення комунально-побутових потреб населення області ПАТ «Івано-Франківськгаз» закуповує на спеціалізованих аукціонах за цінами виробників. Це дає можливість реалізовувати його споживачам за ціною, яка є втричі меншою ніж комерційна. Тож якщо пільгова вартість одного балону для нашого споживача з доставкою, залежно від регіону, коштує 132-145 гривень за балон газу, то комерційна – 350 гривень. Така ціна в час соціально-економічної нестабільності в країні, багатьом споживачам буде не по кишені.

Враховуючи специфіку цього енергоносія та необхідність дотримання встановлених норм безпеки при реалізації скрапленого газу, ПАТ «Івано-Франківськгаз» єдина в області компанія, яка постачає населенню даний вид палива, має аварійно-диспетчерську службу, забезпечену загальнодержавним засобом оперативного зв’язку «104», відповідний дозвіл територіальних органів Держгірпромнагляду, патенти Міністерства доходів та зборів на реалізацію скрапленого газу населенню, а також власну виробничу базу, необхідну для виконання всіх видів робіт з газопостачання, відповідно до вимог Правил безпеки систем газопостачання України, і несе юридичну відповідальність за безпеку і надійність газопостачання.

Довідка
Основною діяльністю ПАТ «Івано-Франківськгаз» є постачання та транспортування газу. Щорічний обсяг транспортування близько 1 млрд. куб. м природного газу. На сьогоднішній день рівень газифікації області природним газом складає 95,4%. І це один з найвищих показників по Україні. В області газифіковано 597 населених пукти, з них 563 села. Природним газом користується 392 тисячі сімей Івано-Франківщини, 206 промислових підприємств та інші.

В компанії працює 3200 робітників. ПАТ «Івано-Франківськгаз» є одним з найбільших платників податків Івано-Франківської області, щорічно сплачуючи близько 150 млн. грн. у вигляді податків в бюджети всіх рівнів.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження