ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Новорічно-різдвяні ярмарки в Івано-Франківськ
Новорічно-різдвяні ярмарки в Івано-Франківськ


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Іванофранківців закликають захистити своє майбутнє і легалізовувати зарплатню

18.04.2014
14:08
Суспільство
На сьогоднішній день надзвичайно актуальним є питання легалізації заробітної плати. Адже легальна зарплата сьогодні – це завтрашні пенсії, пільги та субсидії, різного роду державні допомоги.

Директор Департаменту соціальної політики Олександра Заклинська зазначає: „Аналізуючи стан виплати заробітної плати та її розмір на підприємствах усіх форм власності, проводячи обстеження та дослідження, влада міста не намагається чинити якийсь тиск. Ми розуміємо, що революційні події і великі податки – це ті фактори, які впливають сьогодні на функціонування суб’єктів господарювання. Тому багато хто намагається мінімізувати свої витрати і не оформляє офіційно своїх працівників”.

Проте питання легалізації заробітної плати перебуває на постійному контролі працівників Департаменту, ситуація вивчається щомісячно та щоквартально. У Івано-Франківську працює рейдова робоча група, хоча останнім часом підприємці запевняють, що потрібно здійснювати менше перевірок і не виходити на рейди. Але водночас суб’єкти господарювання продовжують зловживати ситуацією, не детінізують свій бізнес і не сплачують податків до бюджету.

„Під час наших рейдів ми, насамперед, проводимо інформаційно-роз’яснювальну роботу, адже не усі мешканці Івано-Франківська усвідомлюють, що працювати легально набагато вигідніше, аніж отримувати зарплату „у конверті”. Згодом людина приходить у Департамент соціальної політики чи у Пенсійний фонд і запитує, чому у неї низька пенсія, чому вона не отримує субсидію чи компенсації. Такі питання людина задає соціальним працівникам замість того, щоб сьогодні запитати у себе, чому працює вона нелегально”, – каже Олександра Заклинська.

Вона наголошує: влада розуміє проблеми та інтереси підприємців, проте зобов’язана захистити усіх мешканців міста у майбутньому.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження