ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Програма
Програма "Доступне житло"(2011)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Івано-франківські товари завойовують європейські ринки

18.04.2014
12:57
Економіка
Якщо в Україні за минулий рік спостерігалося падіння ВВП, то в Івано-Франківську зафіксований приріст. Загальний експорт склав 214 млн. дол.

Чим спричинені такі результати, кореспондентові «Бліц-Інфо» розповів  начальник управління економіки та інтеграційного розвитку Богдан Білик.

Посадовець зауважив, що протягом 10 років місто перестало бути сировинним придатком інших держав, оскільки наразі 90% експорту місцевих підприємств складає готова продукція. Найбільш жвава торгівля відбувається з країнами ЄС, у той час, як СНД посідає останнє місце серед партнерів, поступившись азійським державам.

«Найчастіше експортують механічні та електричні машини, здебільшого це пральні машинки, радіоапаратура, кабельно-провідникова продукція, пов’язана з електронікою, яку відправляють  на складові для європейських автомобілів, – каже Богдан Білик. – Наші найважливіші експортери: ТОВ «Електролюкс Україна», ТЗОВ «Тайко Електронікс», ВО «Карпати». Також особливим попитом користуються продукти тваринного походження та хімічної галузі. Але варто зазначити, що попри приріст івано-франківської торгівлі, все ж імпорт наразі перевищує експорт».

До речі, з 2014 року жодне підприємство Івано-Франківська не закрилося, хоча реалізація продукції зменшилася.

«Проте, коли ми проаналізували причину такого спаду, – пояснює Богдан Білик, – то виявили, що фактором найбільшого впливу стало  скорочення виробництва тепла, електроенергії та газу. В зв’язку з нехолодною зимою «Теплокомуненерго» значно менше спожило газу й продало тепла, тому зниження реалізації не є тривожним сигналом».

Також Богдан Білик зауважує спад діяльності підприємств, які орієнтовані на експорт із Росією, наприклад, ПАТ «Івано-Франківський м’ясокомбінат», ПАТ «Івано-Франківський арматурний завод». Адже російські партнери ще з кінця минулого року почали порушувати умови контрактів.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження