ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Відкриття обласного дозвільного центру
Відкриття обласного дозвільного центру


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Вишиванюк: Зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння - пріоритет влади (фото)

05.11.2013
14:16
Кадр дня

Голова ОДА Михайло Вишиванок зустрівся з представниками польських товариств, які зареєстровані та працюють в Івано-Франківську.

У круглому столі взяли участь керівники 5 об’єднань поляків, ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда, міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, заступник голови ОДА Олександр Криницький та керівники структурних підрозділів облдержадміністрації. На сьогодні в Івано-Франківській області проживає близько 2000 поляків, польська громада є однією з найбільших та найкраще зорганізованих на території Прикарпаття.

Розпочинаючи зустріч, голова ОДА Михайло Вишиванюк підкреслив: «Прикарпаття традиційно було і є територією де абсолютно спокійно і комфортно проживають люди різних національностей і народностей. Зараз в області реалізується чимало заходів у рамках виконання завдань Президента України Віктора Януковича щодо зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин. Особливо теплі та дружні відносини у нас історично склалися з польською громадою, адже ми пов’язані багатовіковою спільною історією. В області реалізується чимало цікавих проектів у співпраці з поляками».

Про наймасштабніші із них присутніх поінформував ректор Прикарпатського Національного університету Ігор Цепенда. Серед спільних проектів – спорудження Міжнародного центру зустрічей української і польської студентської молоді та відбудова колишньої астрономічної обсерваторії на горі Піп Іван. Ці проекти ще у 2011 році ввійшли у «Дорожню карту українсько-польських відносин» підписану Президентами України та Польщі.

Представники польських товариств у ході зустрічі торкнулися і проблемного для них питання - доступності для усіх польських спільнот міста нещодавно відкритого у Івано-Франківську Центру польської культури та європейського діалогу. Міський голова Івано-Франківська запевнив, що підніматиме цю проблему на зустрічі із представниками Генерального консульства Республіки Польща у Львові вже найближчим часом.

Загалом представники польських громад відзначили позитивну співпрацю з обласною державною адміністрацією та подякували голові ОДА Михайлові Вишиванюку за особисту підтримку та розуміння. Також у ході зустрічі керівник Товариства польської культури ім. Ф.Карпінського Ванда Рідош запропонувала ввести у відповідний підрозділ ОДА додаткову штатну одиницю по роботі з національними меншинами, взявши на цю посаду саме представника нацменшин краю.

Насамкінець голова ОДА запропонував польським товариствам спільно з Прикарпатським університетом, для поглиблення українсько-польських відносин, розробити спеціальну програму з популяризації на Прикарпатті життя та творчості відомого польського письменника, який народився і жив на Прикарпатті Станіслава Вінценза.

http://www.if.gov.ua/include/img/IMG_0857.jpg

http://www.if.gov.ua/include/img/IMG_0883.jpg

http://www.if.gov.ua/include/img/IMG_0872.jpg

http://www.if.gov.ua/include/img/IMG_0900.jpg

http://www.if.gov.ua/include/img/IMG_0890.jpg

http://www.if.gov.ua/include/img/IMG_0891.jpg

http://www.if.gov.ua/include/img/IMG_0863.jpg

http://www.if.gov.ua/include/img/IMG_0912.jpg



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження