ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Відкриття новорічної ялинки(19.12.2011)
Відкриття новорічної ялинки(19.12.2011)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


В Івано-Франківську презентували фільм "Іван Сила" (фото)

07.10.2013
12:32
Кадр дня

На ці вихідні в кінотеатрі «Космос» відбулася франківська прем’єра першого українського дитячого фільму «Іван Сила».

Прототипом головного героя став цирковий український силач Іван Фірцак, якого у 1928 році визнали найсильнішою людиною планети. На піку своєї кар’єри, після того, як в 1928 році він припинив виступати за кордоном, повернувся на Батьківщину.

«Іван Сила» - це повнометражний пригодницький фільм, створений на 100% державного фінансування на замовлення Державного агентства України з питань кіно. Автори сценарію та режисери Віктор Андрієнко та Ігор Письменний. Сценарій створено за мотивами книжки Олександра Гавроша «Неймовірні пригоди Івана Сили».

У ньому знялася ціла плеяда відомих українських акторів та атлетів – Дмитро Халаджи, Василь Вірастюк, Віктор Андрієнко, Ольга Сумська, Ігор Письменний.

Головний слоган фільму «Правда завжди переможе».

У неділю на показ фільму до Франківська приїхали і його режисер та сценарист Віктор Андрієнко і виконавець однієї з ключових ролей Василь Вірастюк. Вони спілкувалися з глядачами і розповідали про всі перипетії зйомок.

Як розповів Андрієнко, все почалося з того, що у 2011 році з пропозицією створити дитячий фільм до нього звернувся продюсер Володимир Філіппов. «Мене ця ідея зацікавила, але я розумів, що не так просто відшукати історію для такого фільму, - поділився він. – Потрібно було щось наше, українське. Це мали бути пригоди, причому цікаві не тільки дітям, але й дорослим. Одного разу у своїх друзів-художників я побачив на столі книжку «Неймовірні пригоди Івана Сили» Олександра Гавроша. Почитав і зрозумів – те, що треба. Показав продюсеру. Йому теж сподобалося. Але то був не сценарій, а художня література».

Тож разом зі своїм другом – російським актором і режисером Ігорем Письменним – зачинилися під Москвою на дачі і за три дні за мотивами книжки написали кістяк сценарію. Ще тиждень чистили текст, а потім подали одразу продюсерам і на художньо-літературний конкурс «Коронація слова». Продюсери відправили сценарій на тендер по фінансування дитячого кіно у Державне агентство з питань кіно. І так сталося, що майже одночасно сценаристи отримали дві перемоги. 31 травня 2012 року сценарій отримав перше місце на конкурсі. А невдовзі продюсерська компанія отримала державне замовлення і фінансування у сумі майже на 16 мільйонів гривень на створення фільму.

Зйомки тривали три з половиною місяці. Знімали у Чернівцях, Кам`янці-Подільському, та в Іршавському районі, що на Закарпатті.

Як каже сам Андрієнко, головним для нього було дати дітям свого українського героя – а по відгуках дітей після перегляду фільму розуміє, що це вдалося. Тепер дітки знають не тільки «Супермена» чи «Спайдермена», а мають і свого Івана Силу.


Репортер



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження