ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Програма
Програма "Доступне житло"(2011)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Завершився другий сезон проекту «Затанцюй по-українськи» (фото)

13.12.2012
13:45
Кадр дня
11 грудня 2012 року в холі Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника Івано-Франківський молодіжний міськвиконком організував Андріївські вечорниці, проведення яких ознаменувало собою завершення другого сезону проекту «Затанцюй по-українськи».
Впродовж листопада активісти молодіжного міськвиконкому проводили для усіх бажаючих майстер-класи з українських танців. Кожен, хто завітав на заняття мав можливість освоїти виконання таких танців як Канада, голубка, полька та гуцулка. Під час занять спочатку освоювали основні танцювальні рухи, які згодом поєднували у танцювальну композицію і вже ближче до кінця заняття виконували весь танець. Про зацікавленість українськими танцями та бажання їх освоїти говорить той факт, що на кожен майстер-клас приходило близько сто осіб у вишиванках.
Завершальним акордом другого сезону проекту «Затанцюй по-українськи» та гарною можливість перевірити набуті під час майстер-класів навики виконання українських народних танців стало проведення Андріївських вечорниць. Саме напередодні дня Святого Андрія Первозваного у народі закріпилась традиція, за якою хлопці і дівчата, з допомогою різноманітних ворожінь дізнатися свою долю.
Так було й цього разу. Дівчата хотіли дізнатися, котра з них найшвидше вийде заміж, ім’я судженого та яка доля чекає кожну з них, хлопці у свою чергу змагались у поїданні вареників на швидкість, кусали калиту. Учасники свята також виконували танець Канада та інші, співали українські пісні, ласували пампухами та узваром. Впродовж свята спожито 200 вареників, 24 літри узвару та чимало пампухів. Завдяки проведенню вечорниць, молоді люди не просто приємно провели час, а й відтворили поширені у народі ігри та забави, згадали про багатовікові традиції, які становлять невичерпну скарбницю культури нашого народу.
Організація і проведення другого сезону проекту «Затанцюй по-українськи» та Андріївських вечорниць відбувалось за підтримки міського голови Віктора Анушкевичуса.
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження