ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Різдво в Івано-Франківську(2012 р.)
Різдво в Івано-Франківську(2012 р.)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Соціальні пільги для дітей-сиріт
31.01.2008
19:19
ifPortal.net
Суспільство

У прийомній сім’ї та у дитячому будинку сімейного типу за дитиною зберігається статус дитини-сироти, який дає право на пільги при поступленні до навчального закладу, соціальну допомогу дитині, яка вчиться до 23 років, підвищену стипендію, пільги на утримання житла та інші. Усиновлення дитини – це виховання дитини, як своєї власної. При усиновленні дитини зберігається таємниця усиновлення. Не зберігається статус дитини–сироти, що позбавляє дитину ряду соціальних пільг. Не виплачується соціальні виплати, хоча, все-таки, планується одноразова допомога при усиновленні у розмірі 8500 грн.


Навчання потенційних батьків
31.01.2008
18:30
ifPortal.net
Суспільство

Починаючи з 2006 року пішов процес пришвидшеного створення прийомних сімей. Кількість таких сімей зросла з 1 до 14. Це пояснюється тим, що з 2002 до 2006 року соціальна допомога на утримання дітей-сиріт в прийомній сім’ї та дитячому будинку сімейного типу виплачувалась з міського бюджету. Рішення про можливість створити прийомну сім’ю після програм виносять спочатку соцпрацівники і вже потім суд.


Як створити прийомну сім’ю чи дитячий будинок сімейного типу
31.01.2008
18:11
ifPortal.net
Суспільство

31 січня в приміщенні залу засідань міськвиконкому відбулась прес-конференція на тему: «Як створити прийомну сім’ю чи дитячий будинок сімейного типу». Леся Дикун - директор центру соціальних служб для молоді - повідомила про практичні механізми створення таких форм влаштування дітей, як прийомні сім’ї та будинки сімейного типу. Юридично такі соціальні інститути закріплені Законом «Про охорону дитинства», а на практиці – регулюються Положеннями та Постановами Кабінету Міністрів України.


Скільки коштує смерть?
31.01.2008
16:25
ifPortal.net
Суспільство
Якою буде наша смерть, не знає ніхто. Однак, яким буде наше поховання, ми можемо особі приблизно уявити. Найстрашніше з усього того — востаннє примушувати близьких, окрім того, що страждати, ще й мучитися. Бо замість того, щоб просто попрощатися з близькою людиною, рідні продовжують бігати, вияснювати, купувати, замовляти… Так до кінця і не усвідомивши, що все найстрашніше вже сталося. Може було б простіше, якби смерть приходила з чеком, сплативши який, був би час на сльози, біль та скорботу. Замість того нам приходиться сплачувати в різних місцях різні суми, аби по‑людськи, як годиться, відправити рідну людину в останню дорогу. Тож скільки коштує смерть? І наскільки складно морально пережити всю цю послідовну, клопітку процедуру?

Це вже якась хвороба
31.01.2008
16:19
ifPortal.net
Політика
25 січня Івано-Франківська міська рада побила свій рекорд. Адже запізнитися з проведенням сесії більш ніж на півтори години вдається не щоразу. Смішно було спостерігати за тим, що о 10 годині, окрім журналістів, у залі лише час від часу з’являлися депутати. Далі йшли геть. Хтось читав газетку, хтось дискутував, але всі чекали на початок сесії. Дочекалися.

Нічний тариф на перевезення
31.01.2008
16:05
ifPortal.net
Суспільство
Щойно перевізникам стає хоч трохи не рентабельно возити людей за 60 коп., 80 коп., 1 грн., це питання обговорюється на міськвиконкомі і тарифи на проїзд зростають. Бо так має бути. Адже підприємницька діяльність безперечно має бути прибутковою. Зрозуміло, що приватний підприємець — не благодійна організація, собі на збитки возити не буде. Інша справа — що робити у такому випадку людям.
У всьому світі транспортні підприємства дотуються. Відповідно до цього ніхто не кладе перед собою завдання прибутковості. Основне — розвиток якості перевезення та зручності пасажирів. За кордоном підвищення ефективності перевезення не є самоціллю.

Прикарпатець 20 років живе у залізній буді
31.01.2008
15:59
Суспільство
Вже два десятиліття Василь Трачковський із села Живачів Тлумацького району живе у залізному вагончику, схожому на собачу буду. Переробив його зі старого кузова «Студебекера». 76‑річний пенсіонер не хоче повертатись додому відтоді, як розійшовся з дружиною.

"УРАГАН" ЗУСТРІВСЯ ЗІ СВОЇМИ ВБОЛІВАЛЬНИКАМИ
31.01.2008
14:51
ifPortal.net
Спорт
Минулої суботи з ініціативи НФК "Ураган" на домашній арені івано-франківців - у манежі Коледжу фізвиховання вперше в історії клубу відбулася зустріч вболівальників з гравцями команди. "Ураганівські" шанувальники отримали змогу не лише поставити запитання своїм кумирам, але й почути на них належні відповіді з перших вуст…
Зустріч відбулася напередодні вечірнього тренування команди і загалом пройшла у неофіційній обстановці, оскільки, як анонсувалося раніше, на ній не було ані тренера команди, ані керівництва клубу.

Правоохоронці агітують випускників йти навчатися в їхні вузи
31.01.2008
14:30
ОДА
Суспільство

В Коломиї відбулась нарада директорів шкіл району під головуванням заступника начальника освіти райдержадміністрації Ярослава Керницького. Перед запрошеними виступив заступник начальника по роботі з персоналом УМВС в Івано-Франківській області Михайло Угорський, який провів агітаційно-роз'яснювальну роботу з приводу вступу бажаючих до вищих навчальних закладів МВС України.


Всеукраїнський форум "Влада і бізнес - партнери"
31.01.2008
14:28
ДПА
Політика

Головною метою форуму є підбиття підсумків 2007 року та опрацювання заходів щодо поліпшення умов ведення бізнесу в Україні в 2008 році. У сьогоднішньому заході беруть участь близько 500 представників середнього і малого бізнесу, громадських організацій, місцевого самоврядування.

Під час форуму Глава держави окреслив найближчі пріоритети взаємодії влади та бізнесу


Мінімальна заробітна плата виросла до 515 гривень
31.01.2008
13:52
ДПА
Суспільство

Статтею 59 Закону України «Про Державний бюджет України на 2008 рік» від 28.12.2007 р. № 107-VІ з 1 січня 2008 року встановлено мінімальну заробітну плата в розмірі 515 грн.

Мінімальна заробітна плата – це законодавчо встановлений розмір заробітної плати за просту, некваліфіковану працю, нижче якого не може здійснюватися оплата за виконану працівником місячну, погодинну норму праці (обсяг робіт) (ст. 3 Закону України «Про оплату праці» від 24.03.95 р. № 108/95-ВР, зі змінами та доповненнями, ст. 95 Кодексу законів про працю України).


Відкрито заволодів грошима з каси ігрових автоматів
31.01.2008
13:47
МВС
Кримінал

Протягом минулої доби в чергові частини міліції надійшло 25 заяв і повідомлень про злочини, в тому числі 2 пограбування, 7 крадіжок. За цей час розкрито 21 злочин, в тому числі 2 – за «гарячими слідами». Викрито 3 наркозлочини та 5 злочинних проявів економічного спрямування.

В Івано-Франківську учора ввечері було затримано особу, яку обґрунтовано підозрюють у грабіжництві. 19-річний мешканець Тисменицького району, як наразі відомо, під погрозами відкрито заволодів грошима з каси ігрових автоматів. У затриманого вилучено речові докази – понад тисячу гривень, здобутих грабежем.

Калуська міліція розкрила квартирну крадіжку, датовану серпнем минулого року


Із вкрадених 300 люків міліція віднайшла лише 50
31.01.2008
12:48
ifPortal.net
Суспільство

Понад 300 люків та каналізаційних решіток по місту було викрадено минулого року. Цим Водоекотехпрому завдано збитків на суму понад 50 тисяч гривень. Звернення в міліцію допомогли закрити всі нелегальні пункти прийому металобрухту, відкрити 3 кримінальні справи і затримати 3 крадіїв. Однак повернули власникові тільки 50 люків. Правоохоронці кажуть, надто пізно надходить інформація про викрадення. Через що не можливо не лише віднайти люк чи решітку, а й знайти зловмисника.

Відкритий люк, чи відсутність решітки на водостічній каналізації - вже нікого не дивують. Люди навіть привчилися постійно дивитися під ноги аби не провалитися. На контроль Водоекотехпром не має спеціальної служби.


Черніївського голову залишили під вартою
31.01.2008
12:11
ifPortal.net
Суспільство
Щойно у Івано-Франківському суді закінчилося засідання з приводу клопотання адвокатів голови села Черніїв, якого підозрюють у хабарництві в особливо великих розмірах. Суддя не підтримав клопотання і тому сільського голову залишають під вартою.

ДПІ в Галицькому районі визначила кращих платників податків
31.01.2008
12:05
ДПА
Суспільство

За підсумками 2007 року суб’єктами господарювання Галицького району сплачено до Зведеного бюджету 197,2 млн.грн. податків і зборів. В порівнянні з аналогічним періодом 2006 року надxодження збільшились на 72,6 млн.гривень.


Підприємництво і податки
31.01.2008
12:03
ДПА
Економіка

ДПІ в Городенківському районі провела прес-конференцію для представників місцевих засобів масової інформації в якій взяла участь перший заступник начальника інспекції Богоніс Г.М. Вона поінформувала присутніх, що податкова служба в минулому році забезпечувала виконання покладених на неї завдання на належному рівні


Податки очима дітей – 2008
31.01.2008
12:02
ДПА
Суспільство

З метою формування податкової культури у підростаючого покоління – майбутніх платників податків Державна податкова адміністрація України розпочала Всеукраїнський конкурс дитячої творчості „Податки очима дітей –2008”.

Виховну роботу з молоддю щодо усвідомлення ними важливості сплати податків, методом проведення Всеукраїнського конкурсу „Податки очима дітей” ДПА України розпочала ще з 2001 року. У минулому році традиції були відновлені та за сприяння Центральної Ради Всеукраїнської профспілки працівників ОДПС та Асоціації платників податків України ДПА України організувала і провела Всеукраїнський конкурс дитячої творчості „Податки очима дітей – 2007”.


Тарифи на комунальні послуги не зростатимуть
31.01.2008
11:59
ОДА
Політика

У відповідності з постановою Кабінету Міністрів України від 27.02.2007 № 297 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» державній інспекції з контролю за цінами в Івано-Франківській області з березня 2007 доручено нові функції – надання висновків щодо економічно обґрунтованих планових витрат на житлово-комунальні послуги. Постановою передбачено, що орган місцевого самоврядування не може затвердити тарифи на житлово-комунальні послуги (крім плати за утримання житла) без висновків держінспекції цін про економічну обґрунтованість планових витрат підприємства


Виявлено мінометну міну часів минулих воєн
31.01.2008
10:33
МНС
Суспільство

За інформацією прес-служби Головного управління МНС в області минулої доби на території Івано-Франківщини виникло дві пожежі, одна людина загинула. 30 січня на світанку спалахнув житловий будинок у селі Вишків Рогатинського району. Вогнем знищено перекриття та покриття хати та речі домашнього вжитку, котрі там знаходилися. На місці нещастя виявлено тіло 64-літнього власника обійстя. Причина пожежі – необережність при курінні самого господаря


Дотримання ґендерної рівності
31.01.2008
10:27
ОДА
Політика

Право людини – чоловіка і жінки, як і рівність між ними, потребують постійного захисту, охорони і зміцнення. Право у зв’язку з цим виступає найбільш дієвим і активним інструментом


Загальні умови щодо податкового кредиту і порядку його надання
31.01.2008
9:41
ДПА
Економіка

Відповідно до Закону України від 22 травня 2003 року №889-ІV «Про податок з доходів фізичних осіб» (далі по тексту – Закон) податковий кредит - сума (вартість) витрат, понесених платником податку - резидентом у зв'язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів - фізичних або юридичних осіб протягом звітного року (крім витрат на сплату податку на додану вартість та акцизного збору)


Вдалося ліквідувати наслідки стихії
31.01.2008
9:36
ОДА
Суспільство

Станом на 19 годину 29 січня силами ВАТ «Прикарпаттяобленерго» відновлено електропостачання населених пунктів області, які постраждали під час стихії, що мала місце в ніч з 26.01. на 27.01.

Для ліквідації наслідків вітру було задіяно 65 бригад - 217 чоловік, 68 одиниць техніки.

Також відновлено електрозв’язок в цих населених пунктах.


Суворий контроль за цінами на ринку
31.01.2008
9:34
ОДА
Економіка

У 2007 році споживчі ціни в області зросли на 14,0 відс. при загально­державному показнику 16,6 відс., при цьому ціни на продо­воль­чі товари в області зросли на 20,8 відс., у державі – 22,9 відс. Облдержадміністрацією, відповідно до наданих постановою Кабінету Мініст­рів України повноважень, крім раніше запроваджених граничних тор­говельних надбавок на основні продовольчі товари, з поточного року здійс­нюється регулювання граничного рівня рентабельності 5 відс. при ви­роб­­ництві хліба із борошна пшеничного першого




Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження